Raar maar waar

Raar maar waar

DALFSEN – Op basisschool ‘De Spiegel’ werd in de afgelopen week veel aandacht aan de Kinderboekenweek besteed. In het kader van het thema “Raar maar waar” waren er veel uiteenlopende activiteiten. Weet u dat binnen een aantal jaren spoedpakketpost voor bedrijven per drone kan plaatsvinden?

Dit leerden de kinderen van groep 7 en 8 bij LMB Prins landbouwmechanisatie. Daarnaast kregen zij een rondleiding op het bedrijf en leerden het hele proces van het maaien tot het voeren van kuilvoer aan de koeien. Ook kregen ze te zien welke machines daar allemaal voor gebruikt kunnen worden.
Naast de groepen 7 en 8 gingen ook andere groepen op excursie. Bestemmingen waren o.a. de ROVA en Dabeko. De kinderen leerden diverse rare maar ware weetjes.
In de school waren er gastlessen van ouders, een gastdocent en een oud-leerkracht. In alle lessen konden de kinderen ontdekken door te dóen. Er bleek veel te ontdekken over de werking van luchtdruk, water en nog veel meer.
De raarste activiteit was misschien wel dat enkele kinderen op school aan een hond mochten voorlezen.
Hond Layca wordt opgeleid tot therapiehond. Ze heeft geleerd heel rustig bij de kinderen te liggen, terwijl zij hun boek (aan de hond) voorlezen. De kinderen kunnen de hond ook knuffelen en aaien, de hond zal hen geen kwaad doen en niet gaan spelen.
Therapiehonden worden o.a. ingezet om kinderen te helpen bij de leesontwikkeling. Kinderen die moeite hebben met lezen, krijgen meer plezier in het lezen als zij aan de hond mogen voorlezen. Ze kunnen lekker op een kleed of in een zitzak zitten of liggen met de hond vlakbij hen of tegen zich aan. De hond luistert alleen maar en corrigeert niet. Kinderen worden ontspannender, waarmee het leesproces ontspannender verloopt.
Marit, Sanne, Damian, Levi, en Noa wisten nog niet wat hun te wachten stond toen zij om de beurt naar het kamertje kwamen waar zij altijd extra lezen. Ze konden niet direct geloven dat zij aan een echte hond mochten voorlezen. Tja, raar, maar toch waar!
Ze genoten er allemaal enorm van. En dat is nìet zo raar met zo’n lieve hond als Layca!

Foto's 3
Raar maar waar
Raar maar waar
Artikel delen: