Afsluiting van de Kinderboekenweek - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Afsluiting van de Kinderboekenweek

SLAGHAREN – BoekenSlagFestival : feestelijke afsluiting van de Kinderboekenweek. Ook vertegenwoordigers uit Dalfsen waren hierbij aanwezig.  De Overijsselse bibliotheken en Attractie- en Vakantiepark Slagharen hebben samengewerkt bij de feestelijke afsluiting van de Kinderboekenweek. Onder de naam “BoekenSlagFestival” werd een aantrekkelijk programma geboden aan kinderen –en ouders- die het park in Slagharen bezochten.
Voordeel met de biebpas
Met een biebpas kreeg men een aanzienlijke korting op de entreeprijs en kon er gratis genoten worden van allerlei activiteiten.
Activiteiten
Het thema van de Kinderboekenweek 2015 was “Raar maar waar”: over natuur, wetenschap en techniek.
Dat kwam tot uiting bij het optreden van de bekende goochelaar Magic John, die het publiek versteld deed staan bij zijn trucs. Maar ook bij de drukbezochte techniekworkshop van David Bakker, voor het gemak “de lampjesman” genoemd: bij hem konden er o.a. lichtkettingen worden gemaakt. Bijzonder leuk om te zien hoe jonge techneuten en ook hun ouders aan het solderen waren en tot een leuk resultaat kwamen.

 
Kinderboekenschrijvers Erik van Os en Elle van Lieshout traden twee keer op met hun band PS: En zo is het leven. Veel liedjes en verhalen, die zowel jong als oud wisten te boeien en soms voor herkenning zorgden, want zij schrijven ook voor Sesamstraat. Hun boeken, maar ook die van andere jeugdboekenschrijvers, waren te koop in de stand van boekhandel Multimedia The Read Shop Express uit Dedemsvaart.

 
De boeken van Dummie de Mummie, geschreven door Tosca Menten, zijn razend populair onder de kinderen. Zij konden zich (laten) verkleden als Dummie de Mummie. Er werden heel wat rollen toiletpapier verbruikt! Hierbij assisteerden 5 enthousiaste studenten SAW van het Alfa College Hardenberg.
Ook was er een knusse voorleesunit opgebouwd. Een rustpunt voor kinderen, die even wilden bijkomen van de attracties in het park en zich lekker lieten voorlezen.

 
De bibliotheken presenteerden zich met veel informatie over het belang van (voor)lezen. Programma’s als BoekStart, de VoorleesExpress, Voordeelmetjebiebpas, en alle verdere mogelijkheden van de bieb werden toegelicht. De nieuwste editie van de Bieb glossy werd uitgedeeld aan ouders: een tijdschrift boordevol weetjes en informatie over kinderboeken en leesbevordering.

 
De organisatie van deze dag was in handen van Bibliotheken Ommen, Dalfsen/Nieuwleusen, Hardenberg , namens het netwerk Overijsselse bibliotheken, en het Attractie- en vakantiepark Slagharen.

Artikel delen: