Jubilea en afscheid bij Woningbouw van Pijkeren B.V. - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Jubilea en afscheid bij Woningbouw van Pijkeren B.V.

DALFSEN – Ingezonden bericht – Wim Dijk en Menno van Veen zijn op 9 oktober door Woningbouw van Pijkeren even flink in de spotlights gezet. Beide vierden hun 25-jarig dienstverband. Het feest vond plaats in Dalfsen. Ook nam men daar afscheid van Jan van der Stouwe die na 47 jaar (!) afzwaait.
Wim had eerst bij twee kleiner aannemers in het dorp gewerkt en werd aangenomen voor de stallenbouw, maar vond in de woningbouw meer uitdaging. Al snel werd hij voorman en bouwde veel vrijstaande woningen in Stadshagen, zo’n vijf jaar achter elkaar. “De laatste tijd werkt Wim vier dagen in de week bij Woningbouw van Pijkeren. Hij heeft altijd wel wat te doen want samen met zijn vrouw runt hij Villa Kakelbont, een kleinschalige opvangboerderij” legt zijn werkgever Henk van Pijkeren uit, “Veel bouwafval krijgt daar trouwens een goede plek”, lacht hij. “Wim kon dit onder andere goed gebruiken voor zijn schuur. Iemand zei mij eens: anders stortte zijn schuur in elkaar!”

 

Menno is op 18 juni 1990 in dienst gekomen en heeft zich ontwikkeld tot allround vakman. Hij heeft talloze woningbouwprojecten uitgevoerd en leidde later zelf jongens op als leermeester. Collega’s laten weten dat Menno een rustige jongen is: “Hij gebruikt niet meer woorden dan nodig en laat zich niet gek maken. Menno heeft continu een shaggie in zijn mond, heeft droge humor en is een plezierige collega om mee samen te werken.” Van Pijkeren bedankt Menno evenals Wim voor de inzet in afgelopen jaren en hoopt dat zij nog lang hun dienstverband kunnen voortzetten bij Woningbouw van Pijkeren. Misschien wel zolang als Jan van der Stouwe er gewerkt heeft. Van Pijkeren weet het zich nog te herinneren:

 

“Als leerjongen stapte Jan van der Stouwe de kleedlokalen van Voetbalvereniging A.S.C.’62 binnen; dat was toen een leerproject. Mijn vader Jacob van Pijkeren had Jan op 1 juli 1968 als timmerman aangenomen en zo zette van der Stouwe, net als veel jongens van zijn leeftijd toen, de eerste stappen in de bouw, nu 47 jaar geleden!” Jan van der Stouwe heeft nu na al die jaren afscheid genomen van zijn werkgever en collega’s van Woningbouw van Pijkeren. “Onder het motto: ‘niet zeuren maar doen’ werd hij voorman en voerde zelfstandig eigen projecten uit. Hij werkte vaak alleen en wij vroegen ons dan af: ‘hoe krijgt ie het voor elkaar’, maar hij redde zich altijd prima en met goed resultaat”, zegt van Pijkeren.

 

Het bouwbedrijf mocht een huis bouwen in Lemelerveld voor zijn zoon Emiel en dochter Gea, maar van der Stouwe stelde wel de keiharde voorwaarde dat hij dan voorman wilde zijn. “Dat was overigens niet zijn enige voorwaarde”, lacht Henk, “die andere zal ik maar niet noemen…” Jan heeft naast zijn werk het sporten hoog in het vaandel staan, met een passie voor fietsen en schaatsen. “Hij heeft geluk gehad want toen was er nog ‘vorstverlet’!”, zegt zijn ex-baas, “Toen ik hem een tijdje geleden vroeg naar zijn plannen voor de toekomst, zei hij: ‘O, ik mut weg’ en zo kennen wij hem.

 

Alle bewondering voor wat hij bij ons heeft gedaan. Alleen met respect voor elkaar kan je zo’n mooie tijd volmaken. En we hopen dat hij samen met zijn vrouw en kinderen in goede gezondheid mag genieten van zijn vrije tijd!”

(Tekst/foto: Mariska Kloppenburg)

Artikel delen: