Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 45

Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 45

DALFSEN – Op de voor het eerste team vertrouwde maandagavond ontvingen ze Z.B.C. 3 uit Zwolle. De openingspartij tussen Evert Jan Holsappel en Rob Kuipers was er eentje om in te lijsten. Een lust voor het oog om er naar te kijken. Zouden trouwens meer mensen eens moeten doen! Beide spelers begonnen veelbelovend, Holsappel speelde een iets zwakker middendeel maar dat haalde hij in de eindfase dubbel en dwars weer in. Hij maakte 52 caramboles in de laatste vijf beurten en sloot daarmee winnend af met een fraai moyenne van 4.388 en dat in 18 beurten met een hoogste serie van 21. Ook Kuipers speelde een mooi gemiddelde van 4.444 maar moest toch 20 van zijn 100 te maken caramboles laten liggen. In de tweede partij die ging tussen Rein Smit en Lex Honingh was van die mooie openingspartij niets meer over. Buiten was het mistig maar voor Smit leek het wel of die ook boven het groene laken lag. Met een moyenne van 1.161, bijna een vol punt te laag, was Smit niet opgewassen tegen Honingh. Honingh liet nog wel twee mooie series van 13 en 10 noteren maar werd kennelijk ook aangestoken door de malaise van Smit. Hij won in 31 beurten. Als derde man speelde Jan Lindeboom tegen Rob Diersmann. Lindeboom speelde een solide partij. Scoorde met regelmaat per beurt en wist de winst voor de Trefkoele 1 in Dalfsen te houden. In 28 beurten en een gemiddelde van 2.14 liet hij twee winstpunten bijtekenen. Diersmann miste 17 van zijn 60 te maken caramboles. Uitslag 5-2 voor Trefkoele 1.

Het tweede team ontving de gasten van H.B.C 3 uit Hoogeveen. Wim Flierman opende direct met een fraaie serie van 15 tegen Guus van Dijk. Die was daar behoorlijk van onder de indruk want hij kon het spel niet maken. Kreeg moeilijke aanspeelballen en dan ging alles ook nog eens net mis. Het eindresultaat was dan ook dat Flierman in 22 beurten zijn 65 te maken caramboles bij elkaar had en van Dijk 50 van zijn 75 te maken caramboles moest laten liggen. Vol goede moed begon Jan Lindeboom aan zijn partij tegen Jack Mensingh. Maar wat van Dijk niet lukte, lukte Mensingh wel. Na een slechte start pakte hij de winst op Lindeboom die op het eind de partij uit handen liet glippen. Lindeboom miste na 27 beurten 10 van zijn 60 te maken caramboles. Albert Holsappel moest het opnemen tegen Henk de Keijzer. Het werd een taaie pot die na 40 beurten gunstig uitpakte voor de Keijzer. Uitslag 3-4 voor H.B.C.

Het derde team ging op bezoek bij de IJssel 1 uit Kampen. Het zou een avond worden waarvan je achteraf zegt: “Volgende keer beter”. Zowel Gerard Bijvang, als Gerard Verhaar en Henk Dijk hadden geen antwoord op het goede spel van de gastheren. Bijvang verloor kansloos van Joop Nijs. Hij won in 22 beurten met een moyenne van 2.636. Bijvang kwam niet verder dan een gemiddelde van 1, ver beneden zijn niveau. Hetzelfde is te zeggen over Gerard Verhaar. Ook hij kwam na 28 beurten niet verder dan een gemiddelde van 1. Tegenstander Hans Hartog won met een moyenne van 1.608. Henk Dijk kwam niet verder dan 0.826 tegen Bertus Krabbe die in 23 beurten zijn 37 te maken caramboles bij elkaar had en daarmee ook de volle winst voor de IJssel 1. Uitslag 7-0 voor de IJssel 1.

Het vierde team speelde een thuiswedstrijd tegen De Koetsier 3 uit Hoogeveen. Roelof Bergman opende tegen Hans Mos. Beide spelers, goed voor 46 caramboles, waren niet in allerbeste vorm maar het was wel een spannende partij. Want na 43 beurten liet Mos de eerste twee winstpunten voor de Koetsier bijtekenen. Bergman kwam slechts één carambole tekort. Gerard Verhaar had duidelijk zijn avond niet. Na 28 beurten stond de teller voor Verhaar op 21 caramboles, terwijl tegenstander Henk Lücken op dat moment zijn 43 te maken caramboles bij elkaar had. Als derde man pakte Joop van Eldik toch nog twee punten voor de Trefkoele. Hij won in 26 beurten met een moyenne van 1.192 van Rob Poot die niet verder kwam dan 23 van zijn 34 te maken caramboles. Uitslag 2-5 voor De Koetsier 3.

Artikel delen: