Drieling geboren in Hessum, nu ook foto’s - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Drieling geboren in Hessum, nu ook foto’s

DALFSEN – HESSUM – Afgelopen maandag is er op de boerderij van Harry Wellenberg in Hessum een drieling geboren. Voor de duidelijk niet in zijn gezin, maar bij een van zijn prachtige koeien. Op zich is dit een vrij uniek verschijnsel, vertelt Harry. Laat het nu in Nederland zo’n 10 tot 20 keer per jaar voorkomen, dan heb je het wel gehad.

De vader van Harry, dik 92 jaar, heeft zoiets nog nooit meegemaakt. Ook hij is reuze trots, evenals Harry en zijn gezin. De kalfjes zijn tien dagen te vroeg geboren. Via een KI scan werd al rekening gehouden dat er mogelijk een tweeling in de moeder koe zou kunnen zitten. Maar dat het er drie werden was een ware verassing. De bevalling ging enigszins moeizaam, met de eerste twee niet, maar met de laatste wilde het niet al te fijn vlotten. Harry heeft al zoveel ervaring met helpen bij de bevallingen, dat hij daar niet zo heel snel een dierenarts bij gaat roepen. Alle drie kalfjes zijn jongetjes, stierkalfjes. Dus melk geven zullen ze nooit doen. Maar melk nemen nu wel volop, dat gebeurt met behulp van een speenemmer met daarin de echte melk van hun mamma.

 

Het gaat lekker op de boerderij van Wellenberg, want de laatste twee maanden hebben ze al twee keer een tweeling mogen zien geboren bij hun veestapel. Voor de kenners: de moeder is rood bont en de kinderen zijn Belgisch Blauw. Daar zal de vader(de stier) wel de schuldige van zijn.
Er komen nog foto’s, daar gaan ze morgen mee aan de slag, eerst zorgen dat het met de dieren goed gaat, dat is ook het belangrijkste. Nou, familie Wellenberg, van harte gefeliciteerd met deze uitbreiding, op deze manier kan mooi wat dekgeld in de zak houden, dat mag ook wel met die lage melkprijzen toch?

Op één foto staan ook 3 gereraties Welenberg op.

Foto's 3
Drieling geboren in Hessum, nu ook foto’s - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Drieling geboren in Hessum, nu ook foto’s - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: