Uitslagen biljartclub “de Trefkoele+” week 47

Uitslagen biljartclub “de Trefkoele+” week 47

DALFSEN – De biljarters van het tweede team ontvingen als gasten De Kolonie uit Willemsoord. Twee teams die op basis van hun te spelen moyennes goed aan elkaar zijn gewaagd. Maar een paar caramboles meer of minder maken in het eindresultaat wel degelijk het verschil. Wim Flierman begon goed tegen Jan Pals. Maar hij kon zijn niveau van de laatste wedstrijden deze avond niet continueren. In 27 beurten, waaronder een mooie serie van 11, en een moyenne van 2.037 moest hij de winst laten aan Pals die goed op dreef was. Met een gemiddelde van 2.592 pakte hij de eerste twee punten voor de Kolonie. Tweede man Jan Lindeboom deed wat hij kon, speelde zelfs boven zijn moyenne, maar ook hij moest de winst laten aan Harm Liemburg. Na 25 beurten sloot hij winnend af met een gemiddelde van 2.600. Lindeboom kwam slechts 4 caramboles tekort. In de derde partij moest Albert Holsappel het opnemen tegen een wel heel sterk spelende Jark Hoekman. Hoekman, liefhebber van het korte spel en altijd zoekend naar de goede aanvangsstoot, slaagde daar vanavond goed in. Dat ging ten koste van Holsappel die helemaal niet aan spelen toe kwam. Hij verloor na 21 beurten kansloos. Uitslag 0-7 voor De Kolonie 3.

Het vierde team speelde donderdagavond in een wel heel rustige ambiance van de Trefkoele+ ongestoord haar competitiewedstrijd tegen Reijersdam 2 uit Kampen. Als eerste man begon Roelof Bergman tegen de veel jongere eerste dame Naomi Struijk. Struijk liet zien dat ze op de goede weg is in het libre spel, maar nog iets tekort kwam om het Bergman lastig te maken. Na 30 beurten stond de teller op 46 caramboles voor Bergman en daarmee pakte hij twee punten voor de Trefkoele. Struijk kwam slechts 7 tekort van haar 49 te maken caramboles. In de tweede partij speelde Ineke Kragt als enige dame binnen de club- waar zijn die andere dames in Dalfsen en omgeving? –een hele mooie en spannende partij tegen Adri Bossink. Met een mooi gemiddelde van 1.478 en in 23 beurten waaronder een goede serie van 8, speelde ze gelijk tegen Bossink. Hij had de nastoot en maakte daar goed gebruik van. Bossink zijn moyenne bleef staan op 2.000. Derde man was Joop van Eldik. Hij begon ijzersterk tegen Gerrit van Vlijmen. In het begin van de partij speelde hij bijna een vol punt boven zijn gemiddelde wat hoop geeft van de toekomst. Dat niveau vast houden in de hele partij lukte net niet want hij kwam 2 caramboles tekort voor de winst. Die ging naar van Vlijmen na 24 beurten. Uitslag 4-3 voor de Trefkoele 4.

In Hattem zijn de dames in de biljartsport beter vertegenwoordigd dan in Dalfsen. Het eerste team van S.M.R. bestaat volledig uit dames die met enthousiasme hun sport bedrijven. Daar hadden de mannen van Trefkoele 3 geen goed antwoord op. Direct al in de eerste partij, die ging tussen Gerard Bijvang en Menja van Rijssen – beiden goed voor 49 caramboles- moest Bijvang na 32 beurten van Rijssen feliciteren met de winst. Hij kwam niet verder dan 26 caramboles wat neer komt op een moyenne van 0.812. Eric Analbers nam het op tegen Gerda van Vilsteren. Ook nu liet hij zien de laatste tijd goed in vorm te zijn. Na 30 beurten was het deze keer Gerda van Vilsteren die Analbers de hand moest schudden. Een gemiddelde van 1.233 was genoeg voor de winst. Derde man vanavond was Henk Dijk. Samen met Alice van Dieren maakten zij er een spannende partij van. Toch was het van Dieren die nipt won na 35 beurten en een moyenne van 1.057. Dijk bleef in haar kielzog maar kwam toch twee caramboles tekort. Uitslag 5-2 voor S.M.R. 1
Het eerste team was competitie vrij.

Artikel delen: