Turnster Elize Vedder pakt goud

NIEUWLEUSEN – De turnselectie van GVN uit Nieuwleusen heeft afgelopen zaterdag, tijdens de finale van de 3de divisie individueel toestel turnen, weer toegeslagen. Een belangrijke finale waarbij niet alleen sprake was van een finale over 3 wedstrijden, maar ook werd bekend wie er door zou gaan naar de Districtswedstrijden.
Bij de Instap ging het meteen van dik hout zaagt men planken en pakte Elize Vedder een 1 ste plaats en Naïma Veijer een 3 de plaats, Meike van de Bergh werd 7 de.
Een uitstekende start van de dag. En door naar de volgende ronde
Ook de Pupil 1 wisten van wanten en Marlou Hoekman, erop gebrand hoog te eindigen, wist dit waar te maken en pakte een keurig 8 ste plaats, Esmee Stege werd 9 de en Fleur Apeldoorn 12 de. Alle 3 de jonge turnsters door naar de volgende ronde
Marit Nijzink en Robin Konterman wisten bij de Pupil 2 hun posities vast te houden en eindigeden bijna op dezelfde plaatsen als vorige wedstrijden. Marit werd 10 en Robin 12 de. Voor beide turnsters een goede prestatie aangezien zij dit jaar in een categorie zitten waar veel goede turnsters turnen.
Kyra Stege werd 12 de bij de Pupil 2 en Sophie Kappert 16 de. Toch had Sophie, door haar goede prestaties in vorige wedstrijden, recht op een plaats in de volgende ronde.
Madelief Logtenberg had de vorm weer terug en door zeer goede oefeningen neer te zetten, vooral op balk, wist ze een 2 de plaats op te eisen.
De junioren hadden niet hun beste wedstrijd maar zetten toch voldoende goede oefeningen neer om zich bijna allemaal te kwalificeren voor de volgende ronde.
Sterre Bartels 7 de, Luna Sterken 9 de, Myrthe Brekveld 14 de, de anderen net in de middenmoot.
De senioren hadden er zin en lieten fraaie stukjes turnen zien. Waarbij de beste Iris Mantel was met een 9 de plaats.
Na afloop werden alle resultaten opgeteld en was de eindbalans dat er van de 24 turnsters van GVN er bijna 20 doorgaan naar de District finales. Een uitstekend resultaat waar de trainers zeer tevreden mee zijn.
Deze finales zijn medio februari. Er is voldoende tijd om de puntjes op de I te zetten en te zorgen dat de oefeningen nog beter uit de verf komen.
Volgende week zaterdag 16 januari, zullen de turnsters van de 4 de divisie hun opwachting gaan maken. En hun eerste voorronde gaan turnen in Rijssen.

Artikel delen: