Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 2

Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 2

DALFSEN – De tweede wedstrijd voor het eerste team in het nieuwe jaar verliep bijzonder goed. Eerste man Evert Jan Holsappel nam het in de thuiswedstrijd op tegen Jan Troost van Steenwijk 2. In een zeer degelijke partij won hij in 29 beurten met een moyenne van 2.586 en een hoogste serie van 12. Troost kwam 6 van zijn 60 te maken caramboles tekort. De tweede partij ging tussen Evert Hulleman, goed voor 75 caramboles, en tegenstander Egbert Wolting (60). Direct vanaf de acquitstoot verliep deze partij in het voordeel van Hulleman. Hij was prima op stoot met o.a. een serie van 14 en eentje van 15. Hulleman won in slechts 21 beurten met een moyenne van 3.571. Wolting kwam niet verder dan 30 caramboles. Ook voor Rein Smit zou het een goede avond worden en met hem voor het hele team want ook hij wist in een spannende partij te winnen van Rudy Direks. Smit won in 29 beurten met een goed moyenne van 2.068. Direks, net als Smit goed voor 60 caramboles, kwam maar 5 caramboles tekort. Uitslag 7-0 voor Trefkoele 1.

Het vierde team bond maandagavond haar uitwedstrijd aan met De Pomerans 2 uit Zwolle. Gerard Verhaar was goed op stoot en won zijn partij in 24 beurten met een moyenne van 1.541. Tegenstander Jan Bergman kwam 20 van zijn 61 te maken caramboles tekort. Ineke Kragt had meer moeite met het spel en moest na 29 beurten Ab Schreuder de hand drukken. Ondanks een mooie serie van 8 bleef ze steken op een gemiddelde van 0.725. Schreuder won met een moyenne van 1.225. Van beiden dus geen beste partij. In de laatste partij was Joop van Eldik juist wel goed op stoot. In 27 beurten pakte hij de winst met een moyenne van 1.222. Harm Kraneburg kwam er niet aan te pas en liet 12 van zijn 49 te maken caramboles liggen. Door het betere teamgemiddelde ging het extra te verdienen punt naar het vierde team. Uitslag 2-5 voor Trefkoele 4.

Het derde team speelde in de zo langzamerhand vertrouwde omgeving van de Trefkoele+ dinsdagavond thuis tegen K.B.C. 1911 1 uit Kampen. Henk Krol speelde een bijzonder spannende partij tegen Robert Bos van K.B.C. Krol moest na 29 beurten zijn meerdere erkennen in Bos. Krol kwam slechts één carambole tekort. Bos won met een moyenne van 2.103 met o.a. een mooie serie van 14. De partij tussen Gerard Bijvang en Claude Carlu verliep al even spannend als de eerste partij. Maar nu was het Bijvang die na 31 beurten en een gemiddelde van 1.290 de winst afsnoepte van Carlu die maar twee caramboles tekort kwam. Eric Analbers wist zijn partij niet in winst af te sluiten. Hij verloor in 24 beurten met een gemiddelde van 1.333 van Ilona Hollander. Uitslag 2-5 voor K.B.C. 1911 1.
Woensdagavond reisde het tweede team af naar Kampen voor de uitwedstrijd tegen Reijersdam 1. Eén van de koplopers en concurrent van het eerste team in deze poule van de C2 klasse. Ze zouden het eerste team goede diensten kunnen bewijzen met een overwinning maar die was in geen velden of wegen te ontdekken. Ondanks het goede niveau van Flierman en Lindeboom, Holsappel bleef wat achter wat zijn prestatie betrof, gingen de mannen van Reijersdam zeer terecht met de winst strijken. Albert Piender speelde een hele mooie partij met een moyenne van 6.850 en had zo in 20 beurten zijn 137 te maken caramboles op het scorebord staan. Flierman deed zijn best met een voor hem goed gemiddelde van 2.650 en een mooie serie van 15 maar dat mocht niet baten. Ook Jan Lindeboom speelde op zijn gemiddelde van ruim 2 maar hij kwam slechts één carambole tekort. Winkeler won in 28 beurten waaronder een serie van 17. Holsappel trof in Jaap Ripke een stabiel spelende tegenstander die dan ook met de winst ging strijken in 27 beurten. Holsappel bleef steken op 35 van zijn 60 te maken caramboles. Uitslag 7-0 voor Reijersdam 1

Artikel delen: