Op zoek naar een wereldschool? - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Op zoek naar een wereldschool?

ZWOLLE – Op zoek naar een wereldschool? Kom naar het open huis van het CCC. Kom op zaterdag 23 januari naar het open huis van het Carolus Clusius College. Van 09.30 – 13.30 uur zijn basisschoolleerlingen en hun ouders van harte welkom om sfeer te proeven in de school en op de CCC-campus. Vele Dalfsenaren gingen u al voor.

Maar ook om mee te doen met leuke activiteiten, om kennis te maken met CCC-leerlingen en docenten én om alle vragen te stellen.

Op het CCC kun je terecht voor internationaal gymnasium Orfeo, atheneum, havo en vmbo-tl. Leerlingen leren op het CCC de wereld ontdekken en worden voorbereid op het leren, leven en werken in een internationale omgeving. Leerlingen krijgen bijvoorbeeld Wereldvakken, kunnen extra talen leren (zelfs Chinees!) en maken kennis met andere culturen en buitenlandse jongeren tijdens de excursies, buitenlandse studiereizen en uitwisselingen. Naast de lessen zijn er regelmatig projecten waarin zij laten zien hoe zij in de wereld staan. Zo krijg je op het CCC meer dan een diploma. Het CCC leidt leerlingen op tot wereldburger!

CCC-campus
Tijdens het open huis is de gehele CCC-campus geopend. Sfeerproeven kan in het gebouw aan de Prinses Julianastraat 66, maar ook op de locatie aan de Koningin Wilhelminastraat 93. Op deze locatie krijgen groep 8-leerlingen en ouders meer informatie over het internationaal gymnasium Orfeo en het atheneum van het CCC.

Ook voor instroom havo/vwo 4
Ook leerlingen die volgend jaar naar havo 4 of vwo 4 gaan en hierdoor de overstap moeten maken naar een andere school, zijn van harte welkom tijdens het open huis.

Meeloopmiddagen
Op woensdag 27 januari kunnen basisschoolleerlingen uit groep 8 individueel een middag proefdraaien op het Carolus Clusius College. Van 14.00 -16.00 uur zijn de toekomstige middelbare scholieren van harte welkom om lessen bij te wonen.

Tijdens de meeloopmiddag op het CCC maken basisschoolleerlingen kennis met een aantal vakken én kunnen zij ervaren hoe het is om les te krijgen op de middelbare school. De middag is bestemd voor alle basisschoolleerlingen die volgend jaar naar de middelbare school gaan. De lessen worden aangeboden op alle niveaus, van vmbo-tl tot en met internationaal gymnasium Orfeo.

Opgeven voor de meeloopmiddag kan via www.hetccc.nl.

Artikel delen: