Minima diner Voedselbank Dalfsen voor derde jaar op rij een succes

DALFSEN – Voor het derde jaar op rij organiseerde Stichting Voedselbank Dalfsen, in samenwerking met Auberge ’t Asje, een diner voor haar cliënten en voor cliënten van de gezamenlijke kerken.

Er is voor gekozen om het diner aan het begin van het nieuwe jaar te houden. Enerzijds vanwege de drukte rondom de feestdagen, waar al enkele andere mogelijkheden waren om deel te nemen aan een diner, anderzijds omdat de maanden januari en februari bekend staan als de magere maanden voor de minima in onze samenleving.

Volgens traditie kregen de kinderen voor aanvang van het diner een cadeautje, beschikbaar gesteld door AH-Dalfsen. Dit leverde veel blije gezichtjes op. Nadat de cadeautjes waren uitgedeeld en uitgepakt kon het diner voor de bijna 100 gasten worden aangevangen.
Een vertegenwoordiging van de Rotary Ommen-Dedemsvaart heeft een waardevolle bijdrage geleverd door te assisteren in de afwaskeuken en ervoor te zorgen dat er steeds voldoende schoon servies klaar stond. Mede hierdoor konden de gasten onbezorgd genieten van het eten.

Voedselbank Dalfsen had dit diner niet kunnen organiseren zonder een belangeloze financiële bijdrage van de volgende bedrijven: de Rotary Ommen-Dedemsvaart; Rabobank Vechtstreek; het Frijlingfonds; Gjaltema Assurantiën; Caritas Hoonhorst; Wensstichting Vechtdal; Janus Advocatuur en Bakkerij Van der Most.
Grote dank gaat ook uit naar Lianne en Bennie Buitenhuis van Auberge ’t Asje. Zij stelden ook dit jaar weer ruimte en medewerkers beschikbaar; zonder hen had dit diner niet plaats kunnen vinden!

De positieve reacties van de gasten na afloop zijn een grote opsteker voor allen die dit diner hebben mogelijk gemaakt. Voedselbank Dalfsen blijft dan ook aandacht vragen voor al diegenen die het zoveel minder hebben en een steuntje goed kunnen gebruiken.

website: www.voedselbankdalfsen.nl
email: voedselhulp.dalfsen@live.nl

Artikel delen: