Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 3

Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 3

DALFSEN – Het tweede team trad maandagavond aan tegen de koploper in de C2 klasse de Pomerans uit Zwolle. Door de goede prestaties van de spelers van Pomerans waren hun moyennes aangepast en dat had direct consequenties. In de eerste partij nam Wim Flierman het op tegen Jan Bulthuis. Bulthuis ging van 75 naar 96 te maken caramboles en Flierman was op zijn niveau van 65 gebleven. Vanaf de acquitstoot worstelde Bulthuis met zijn materiaal. Kortom hij kon zijn niveau niet halen en daar profiteerde Flierman van. In een soort Haags kwartiertje kwam hij in de slotfase steeds beter op stoot en won hij na 31 beurten met een gemiddelde van 2.096. Bulthuis kwam niet verder dan 65 caramboles en bleef wel een vol punt onder zijn moyenne. Jan Lindeboom speelde op de andere tafel tegen Appie Ruiter. Ruiter speelde een mooie partij. In 24 beurten, waaronder eentje met een serie van 14, zorgde hij voor een gelijke stand. Lindeboom speelde helemaal niet slecht. Haalde wel zijn eigen gemiddelde van ongeveer 2 maar daar had Ruiter kennelijk geen boodschap aan. En zoals zo vaak in deze competitie was het Albert Holsappel die de beslissende partij moest spelen. Hij nam het op tegen Ton Buter, een speler die goed is voor 84 te maken caramboles. En Holsappel deed het geweldig goed deze avond ! Wat was hij in zijn nopjes toen hij na slechts 24 beurten zijn 60 te maken caramboles op het scorebord had staan. En onderwijl ook nog eventjes een hoogste serie van de avond (18) liet noteren. Een PR voor hem? Buter miste 27 caramboles. Uitslag 5-2 voor De Trefkoele 2.

Woensdagavond gingen de mannen van De Trefkoele 1 naar het biljartmekka in Hattem. De openingspartij ging tussen Evert Jan Holsappel en Gerard Liefers. Holsappel was goed op stoot en putte waarschijnlijk inspiratie uit de wedstrijdsfeer in de Triangel. Gasten bekeken de partijen met kennis en wisselden op fluistertoon hun commentaar. In een mooie partij pakte Holsappel de eerste twee wedstrijdpunten. Hij won met een prima moyenne van 3.409 in 22 beurten waaronder eentje van 12. Evert Hulleman moest het opnemen tegen Albert Heideveld. Hulleman opende fraai met een mooie serie van 14 maar trof in Heideveld een waardige tegenstander. Hij probeerde rustig op tempo te spelen maar hem ontbrak het zo nu en dan aan nauwkeurigheid. In de slotfase was het Hulleman die zichzelf terug vond. Hij maakte nog eens een mooie serie van 15 en na 24 beurten had hij zijn 75 te maken caramboles op het scorebord staan. Derde man Rein Smit trof in Richard Aué een geduchte tegenstander. Een nieuwe speler bij D.O.S. waarvan je kon merken dat hij goed wordt begeleid door bekwame spelers van de vereniging. Vooral in het korte spel was hij al aardig op dreef. Maar Smit liet zich niet inpakken. Want na 27 beurten had hij met een moyenne van 2. 222 zijn 60 te maken caramboles bij elkaar en kwam Aué er slechts 6 tekort. Uitslag 0-7 voor De Trefkoele 1.

Het vierde team ontving donderdagavond ’t Akkertien uit Vollenhove. Roelof Bergman opende tegen Peter de Goede. Bergman moest 40 caramboles maken en de Goede 78 . Voor beiden werd het geen al te beste partij maar Bergman wist wel te winnen in 43 beurten met een moyenne van 0.930. De Goede maakte nog wel een mooie serie van 11 maar kwam op het eind toch 21 caramboles tekort. Gerard Verhaar moest het opnemen tegen Yvonne van de Meulen. Maar dat was kennelijk teveel voor Verhaar want hij was niet opgewassen tegen het goede spel dat van de Meulen op het groene laken neerlegde. In 22 beurten en met een mooi gemiddelde van 1.954 pakte zij de winst. Verhaar kwam niet verder dan 22 caramboles. Voor Wim Holsappel werd het wel een goede avond want hij ging na 35 beurten met de winst strijken tegen Alwin Rietberg. Uitslag 5-2 voor de Trefkoele 4.

Het derde team speelde dinsdagavond een uitwedstrijd tegen H.Z.W. 1 in Genemuiden. Eerste man Henk Krol speelde een goede partij tegen Henk Post. In 35 beurten, waaronder eentje van 10, won Krol met een gemiddelde van 1.314. Post kwam 13 van zijn 61 te maken caramboles tekort. Ook Gerard Bijvang was goed op stoot. Hij won in 23 beurten, waaronder ook eentje met een serie van 10, van Aart van Dijk. Van Dijk miste 14 caramboles. In de derde partij kwam Henk Dijk net iets tekort om Henk van der Kamp te kunnen verslaan. Van der Kamp won in een spannende partij in 31 beurten. Dijk kwam 4 caramboles tekort. Uitslag 2-5 voor de Trefkoele 3.

Artikel delen: