DE-waardepunten actie groot succes!

DE-waardepunten actie groot succes!

DALFSEN – Dalfsenaren hebben gul hun DE-punten afgestaan zodat gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank koffie kunnen krijgen. In de Regio Zwolle, waar Dalfsen ook onder valt, zijn 849.500 punten opgehaald. Goed voor 1.650 pakken koffie.
Decemberactie koffie voor de voedselbanken van Lionsclubs ook dit jaar weer groot succes!

Vele Lionsclubs in Nederland hebben afgelopen december weer Douwe Egberts koffiepunten ingezameld voor het goede doel. Deze actie heeft dit jaar ruim 55 miljoen DE waardepunten opgeleverd. Inmiddels heeft DE maar liefst 107.500 pakken koffie bij vele voedselbanken in Nederland afgeleverd.

Lionsclub Zwolle Hanzestad heeft deze landelijke DE inzamelactie ook ondersteunt. Er waren meerdere inzamelpunten in Zwolle en Dalfsen. Er hebben heel veel mensen in de Zwolse regio hun DE waardepunten ingeleverd. “Het tellen van alle ingeleverde DE waardepunten was wel een hele klus, geeft Christa Melsbach aan”. Het resultaat van de inzamelpunten in Zwolle en Dalfsen mag er dan ook wezen: 849.500 DE waardepunten! Inmiddels heeft DE daarvoor 1.650 koffiepakken aan de Voedselbank Zwolle e.o ter beschikking gesteld.

Van de Voedselbank Zwolle e.o. ontvangen circa 280 gezinnen in Zwolle en 70 gezinnen in Dalfsen, Zwartewaterland en Nieuwleusen een voedselpakket. Deze gezinnen treffen de komende maanden dus een pak koffie in hun pakket aan en dat is bijzonder. Want koffie is lang houdbaar en wordt dus bijna nooit “afgeschreven”.

LC Zwolle Hanzestad bedankt iedereen die DE waardepunten heeft ingeleverd en de deelnemende bedrijven: Te Welscher Keurslager, R.K. Sint Jozefkerk, de Bruna Zwolle Zuid, Ten Hag Makelaarsgroep, COOP Van Brummen, Albert Heijn Stadshagen, EP Stadshagen en Jumbo Kamphuis Dalfsen, voor hun bijdrage aan dit mooie resultaat!

Foto 1
Artikel delen: