Een rondje langs de velden - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Een rondje langs de velden

DALFSEN – Nieuwe leden locatieraad op bezoek bij de koren van de H. Cyriacus Dalfsen. Erik kampman, de nieuwe penningmeester en Jos Ramaker, de nieuwe voorzitter gaan als nieuwe leden van de locatieraad van de H. Cyriacusparochie Dalfsen een rondje langs de velden maken.
Het eerste bezoek was bij het koor Young Spirit onder leiding van de altijd zeer enthousiaste en zeer betrokken dirigente Ellen Nijhoff-v.d. Vegt. Het koor was zeer actief bezig met het repeteren en heeft een concert op zaterdag 19 maart a.s. en zingt ook op zaterdagavond 16 april om 19.00 uur in de R.K.Kerk. Met applaus werd er afscheid genomen hetgeen door het lid van het koor Herma Bremmer-Noordman werd ingezet. Iedereen was blij met 2 nieuwe bestuursleden en hoopten op een goede samenwerking.
Afgelopen donderdag werd er een bezoek gebracht aan het herenkoor, het koor telt zo’n 30 leden en is reuze gemotiveerd hetgeen ook te horen is in de diensten die door het koor worden verzorgd in de kerk. De repetitieavond werd afgesloten met een hartelijk woordje door de voorzitter van het herenkoor, de heer Boerkamp. Hij was blij met het bezoek van de 2 nieuwe mensen van de locatieraad. Hij gaf aan; het zou jammer zijn dat het bestaan van de parochie niet een vervolg zou krijgen vanwege geen invulling van nieuwe mensen voor het bestuur. Maar ook jullie aanwezigheid wordt hier zeer op prijs gesteld, aldus voorzitter de heer Boerkamp.
De sfeer was uitermate goed, dit zijn ook nog eens vrijwilligers van het eerste uur, aldus de nieuwe voorzitter van de locatieraad Jos Ramaker. We zijn blij dat er zoveel vrijwilligers zijn die de kerk maar vooral de leefgemeenschap in Dalfsen in de benen houden. En achter de schermen zijn dat er onvoorstelbaar veel, daar zijn we zeer trots op. De pastores hebben een heel groot werkgebied en zijn behoorlijk schaars, dus zonder vrijwilligers gaat dat niet meer lukken.
Erik Kampman merkte nog op dat er serieus werd gerepeteerd onder de bezielende leiding van Arjen Seinen, Seinen is al jaren lang op een zeer actieve manier betrokken bij dit Dalfser koor.
Met een toast op een goede samenwerking werd er afscheid genomen en werd er ook nog eens gezongen voor de jarige Gerrit Kamphuis. Want zingen zit in het bloed van dit herenkoor.
Eerder deze week was er ook al kennis gemaakt met de “Stichting de Vrienden van de H. Cyriacus” onder leiding van het bestuur t.w. Kees Siero, Jan Kappers en Stefan Koggel, waarbij de uitgave van het parochieboek met de gedreven auteur Ben Kloosterman werd besproken. Binnenkort volgt hier meer over.
Het eerst volgende bezoek zal plaats vinden bij het Dameskoor, er zal op korte termijn een moment worden gekozen in overleg met de voorzitter van dit koor mevr. R. Hollak.

Foto 1
Artikel delen: