Prof. Myjer 3 maart op bezoek bij Amnesty

Prof. Myjer 3 maart op bezoek bij Amnesty

DALFSEN – “ Ik mag toch vinden wat ik wil, of niet dan…?!” Hoogleraar Mensenrechten bij Amnesty Dalfsen over botsende mensenrechten.

Vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrij zijn van angst en vrij zijn van gebrek, dat zijn vier heel belangrijke mensenrechten uit de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens. Maar wat nu als die mensenrechten onderling botsen? Of botsen met de nationale wet? Mag je beledigen? Mag je ritueel slachten? Mag je haat zaaien?

Prof. Myjer
Daarover komt op donderdagavond 3 maart 2016 prof.mr. B.E.P. (Egbert) Myjer spreken in de Panoramazaal van de Trefkoele+ in Dalfsen. Prof. Myjer is voormalig rechter bij het Europees Hof van de Rechten van de Mens in Straatsburg (2004-2012), bijzonder hoogleraar Rechten van de Mens aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, bestuurslid van Amnesty International Nederland (en vader van cabaretier Jochem Myjer). Hij is bij uitstek deskundig om over dit onderwerp interessante dingen te vertellen.
Kick-off collecte-campagne Amnesty International

Alle belangstellenden zijn van harte welkom! De bijeenkomst wordt georganiseerd als Kick off van de collecte-campagne van de werkgroep Dalfsen van Amnesty International. Vanaf dat moment is het vizier gericht op de collecteweek. Die wordt gehouden van 13 t/m 19 maart 2016. In die week komen de collectanten weer huis aan huis. Op zaterdag 19 maart a.s. zal er bovendien in de winkelstraten van Dalfsen worden gecollecteerd.

Wat: Lezing over botsende mensenrechten
Wie: Prof. mr. B.E.P. (Egbert) Myjer
Wanneer: donderdag 03 maart 2016
Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)
Waar: Trefkoele+ (Panoramazaal), aan de Ruigedoornstraat 108 te Dalfsen
Entree vrij

Artikel delen: