Golden doem voor Albert Heijn na verwezenlijking van Jesse’s droom ( Filmpje ) - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Golden doem voor Albert Heijn na verwezenlijking van Jesse’s droom ( Filmpje )

De Albert Heijn-vestiging in Dalfsen is winnaar geworden van de Golden Doem. Het bedrijf kreeg deze opsteker omdat het half december meehielp om de droom van Jesse Kampman uit te laten komen: een dagje meewerken in het bedrijf waar ook zijn broer luuk werkzaam is. zelfs Radio 1 besteedde aandacht aan de opmerkelijke actie.

“Onder het Facebook-bericht stonden veel geweldige reacties, onder meer van oude bekenden die Jesse nog kenden als klein mannetje”, aldus Annemieke. “Het laat ook zien hoe mensen uit deze omgeving hier waarde aan hechten, dat ze open staan en respect hebben voor de medemens. Echt een super mooie actie van Albert Heijn.”

Albert Huisjes hoefde niet lang na te denken toen het verzoek binnenkwam. Hij zegt: “Het is prachtig als je ook mensen die wat verder van het arbeidsproces af staan de ruimte kan geven om mee te draaien in de winkel. Jesse heeft er zichtbaar van genoten. Dat we nu beloond worden met de Golden Doem is een aangename verrassing, maar het gaat ons vooral om de spontaniteit van de actie. Dit is voor veel mensen herkenbaar.”

“Onze zoon Luuk heeft zijn gehandicapte broertje geholpen om zijn wens uit laten komen. Dankzij de medewerking van Albert Heijn in Dalfsen is dit een geweldig succes geworden”, laat moeder Annemieke Kampman weten. “Eigenaar Albert Huisjes en zijn team hebben hier met zoveel spontaniteit, inzet en enthousiasme aan meegewerkt dat ze hier echt recht op hebben.”

Jesse (14), de gehandicapte broer van AH-medewerker Luuk Kampman, had een wens: een dagje meewerken in de Albert Heijn-vestiging waar ook zijn broer Luuk werkt. Luuk kaartte de mogelijkheid aan bij Albert Huisjes, de eigenaar van de vestiging in Dalfsen. Die maakte er meteen werk van en zorgde ervoor dat de teamleiders samen met de medewerkers Jesse de hele dag op sleeptouw namen. “Jesse wilde graag samenwerken met Daan Steen, onze parttime groenteman”, vertelt Huisjes. “Zij kennen elkaar al langer en omdat Daan zelf een broertje heeft met het syndroom van Down, voelt hij mensen met een beperking prima aan. Het voelde aan beide kanten vertrouwd en mede daardoor verliep deze dag perfect.”

Jesse werd hartelijk ontvangen in de winkel, kreeg te zien hoe alles werkte en mocht zelfs mee op de vrachtwagen. Jesse genoot er zichtbaar van. “Een geweldige wens is hiermee uitgekomen en het mooiste is nog dat onze kanjer welkom is om nog een keer mee te mogen werken”, laat zijn moeder weten. “Hij popelt alweer!

 

Video 1
Video: Dalfsennet.nl - Golden Doem - Albert Heijn Dalfsen
Artikel delen: