Actie tegen sluipverkeer een goede zaak - Foto: Politie Dalfsen
Foto: Politie Dalfsen

Actie tegen sluipverkeer een goede zaak

HOONHORST – HEINO – WYTHMEN –   Ingezonden bericht- Verkeersactie  op de Parallelweg van de N35 is een goede zaak. Elke morgen zie je heel veel automobilisten die denken dat de file lang gaat duren over de Parallelweg rijden en niet met de minste snelheid.
Het begint al direct buiten Heino bij het pannenkoekenrestaurant, dan zie je hier auto’s de weg al verlaten als ze in de verte een file zien en gaan dan onder de Ganzepannebrug door richting Zwolle of nog een enkeling die bang is voor een boete gaat met hoge snelheid over de Molenhoekweg door de Molenhoek richting Wijthmen om bij de Poppenallee de aansluiting weer te vinden op de RW 35. Wat een onzin om binnendoor de boel onveilig te maken, terwijl de file zelden langer duurt dan 10 minuten.
Ook zie je bij de verkeerslichten van Hoonhorst automobilisten die nog even door rood rijden, terwijl er vanaf de kant Hoonhorst al lang weer groen is. Onbegrijpelijk dat hier nog geen ernstige ongelukken zijn gebeurd. Zelf rijd ik vaak van Zwolle richting Heino en zie dat voorrijdende vrachtwagens niet de moeite nemen om te remmen omdat ze denken dat het toch op groen springt, kort achterrijdende personenauto’s gaan gewoon mee door rood omdat ze geen afstand houden, terwijl er vaak verkeer van Hoonhorst de weg al op komt rijden omdat die groen hebben. Ik denk dat het met de afstelling van de lichten niet goed is. Waarom gaat alles weer op rood als er geen kruisend verkeer is, waarom kunnen we dan niet gewoon doorrijden, lijkt mij veel veiliger.
Ja, dat schoolkinderen zich beklagen over langsrijdende auto’s is begrijpelijk en laat de politie dan ook beide zaken meenemen, dus ook controle op door rood rijden.
Een bezorgde automobilist.

Artikel delen:
Foto 1