ASC’62 VR1 wint overtuigend - Foto: eigen geleverde foto

ASC’62 VR1 wint overtuigend

DALFSEN – Vrouwen van ASC’62 winnen verdienstelijk van Oranje Nassau uit Groningen. Na de domper van vorige week (2-1 nederlaag bij hekkensluiter Lycurgus) had ASC’62 wat recht te zetten. De wedstrijd begon goed van twee kanten wat resulteerde in een schot over het doel van ASC’62.
Na 10 minuten nam ASC het heft in handen met een goed combinatie voetbal kwam Roelisse Schiphorst alleen voor de keepster en schoot goed binnen. Achterin kon Oranje Nassau de bal nog wel rondspelen maar eenmaal over de middellijn zette ASC druk en veroverde keer op keer de bal. ASC schakelde snel over met goed spel zodat Alie Tempelman-Mol, met een ouderwets puntertje, de 2-0 binnen kon tikken. Oranje Nassau kwam voor rust nog één keer alleen voor de keepster van ASC’62 maar deze werd prima gestopt door Anne van de Top.
Na rust begon Oranje Nassau feller maar kreeg geen grip op de wedstrijd mede door het prima verdedigen. De spitsen van ASC kregen steeds meer kansen. Zo ook in de 85ste minuut toen Daniëlle Pierik alleen op de keepster af kwam en beheerst de 3-0 binnen schoot en de overwinning veilig stelde. Al met al een zeer goede wedstrijd en zeer goed resultaat.
Tweede paasdag spelen de vrouwen van ASC’62 de halve finale beker district oost tegen de vrouwen van AZSV uit Aalten in Aalten. Aanvang van de wedstrijd 13.00 uur