Afscheid van juf Gertruud - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Afscheid van juf Gertruud

DALFSEN – Op woensdag 30 maart heeft juf Gertruud afscheid genomen als leerkracht van cbs De Spiegel. Daarmee kwam een einde aan een imposante loopbaan in het onderwijs die in 1971 begon met een baan in het Christelijke Speciaal Onderwijs waarbij ze les gaf aan leerlingen van ‘de Huishoudschool'(zoals dat toen heette).

Na nog werkzaam geweest te zijn bij de Hervormde Vereniging in Kampen stopte haar onderwiisloopbaan. Vanaf 1992 werd zij benoemd in allerlei vervangingsbanen bij PCO Dalfsen en vanaf 1995 werd dit een reguliere baan. Er kan dus gerust worden gesproken over een lange, gevarieerde en imposante loopbaan waarvan de laatste 20 jaar bij PCO Dalfsen.

De school zal haar enthousiaste inzet missen maar bovenal zullen de kinderen haar missen. Dit was al goed te zien in de laatste weken van haar actieve loopbaan maar helemaal op de dag van haar afscheid. De kinderen en juf Gertruud waren de hele dag onafscheidelijk en hier en daar moest een traantje worden weggeveegd.

De dag van haar afscheid begon met het ophalen van juf Gertruud en haar man Ad, samen met  de kinderen van groep 3b/4b in een mooie Amerikaanse schoolbus.

Tegen 9.30 arriveerde de schoolbus op de parkeerplaats waar inmiddels alle kinderen van De Spiegel haar op stonden te wachten.

Alle kinderen kregen een high-five en ondertussen zongen de kinderen een lied dat speciaal voor haar was gemaakt.

Daarna begon het programma in haar klas groep 3b/4b. De kinderen hadden mooie cadeautjes gemaakt en verrasten juf Gertruud met een heus rapport.

Om half elf was het pauze en kon juf Gertruud nog één keer pleinwacht lopen of liever gezegd pleinwacht ‘zitten’ want ze mocht plaats nemen op een hoge stoel die speciaal voor haar was neergezet.

Zo had zij nog een keer een heel mooi overzicht over alle kinderen. Met behulp van een fluit kon ze nog één keer “corrigerend” optreden.

Van elf uur tot twaalf uur was er een programma in de hal van de school.

Het verhaal van juf Wervelwind moest worden verteld en wie kon dat nu beter doen dan …..juist juf Gertruud.

Met heel veel improvisatie vertelde zij het verhaal en ondertussen werden allerlei toneelstukjes opgevoerd die de kinderen hadden ingeoefend.

‘s Middag was er de receptie voor genodigden die druk werd bezocht door vele bekenden en collega’s.

De dag is afgesloten met een gezellig samenzijn van het team met juf Gertruud, haar man Ad en hun kinderen.

 

Artikel delen:
Foto's 3
Afscheid van juf Gertruud - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Afscheid van juf Gertruud - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto