10 jarig jubileum Beeldentuin

WITHAREN – Beeldentuin Witharen viert 10 jarig jubileum met twee burgemeesters. Vanwege het 10 jarig bestaan en de speciale expositie “Ontmoeting in de tijd met trechterbekers”  zullen zowel burgemeester Mark  Boumans uit Ommen, als burgemeester  Han Noten uit Dalfsen aanwezig zijn bij de opening van de Zomerexpositie 2016 op 24 april a.s.

Het is alweer 10 jaar geleden dat Louis van Vilsteren en Thea Dijkema hun 1 ½ ha. grote tuin openstelden voor bezoekers. In de nieuwe tuin,  net twee jaar daarvoor  aangelegd, exposeerden zij toen samen met maar  2 gastkunstenaars.  Sindsdien is er  veel  veranderd op het erf aan de Witharenweg 24.

De tuin is volwassen geworden. Elke zomer exposeren er  14 kunstenaars  met hun werk.  Samen met de keramiek van Thea,  zo’n 120 beelden, verspreid over de tuin.

Louis heeft een nieuwe werkplaats achter op het erf. De  oude werkplaats is nu Galerie Schaapskooi, daar laat hij zijn meubelen zien  en er  hangt en staat werk van andere kunstenaars.

In  Museum het Bakhuis,  vormt een kleine verzameling voorwerpen en foto’s een prachtige expositie over het leven van de vorige bewoners, de vier vrijgezelle gebroeders Borger.

Onder  het “Zonnehuis”, een overkapping in de tuin ,de extra expositie  “Ontmoeting in de tijd met trechterbekers”. Foto’s van Carolien Prins uit Dalfsen.  Trechterbekers gemaakt door kinderen uit Oudleusen, Ommen en Witharen; en keramiek van 10 bekende keramisten,  geïnspireerd op de trechterbekers.

Kortom, een bezoekje meer dan waard. De Beeldentuin Witharen is t/m september open van donderdag t/m zondag van 11.00u-17.00u. De toegang is gratis, en u bent van harte welkom.

www.atelierwitharen.nl

Artikel delen: