Buurthulpteam zoekt vrijwilligers

NIEUWLEUSEN – Smon Welzijn en de initiatief groep Hulp van de Nieuwleusen  Synergie werken sinds enige tijd al samen aan het project buurthulpteam. Het team heeft zich tot doel gesteld om inwoners uit Nieuwleusen  die in onwenselijke situaties verkeren  of  hierin terecht komen  in hun leef- of woonomstandigheden  te helpen. De oorzaken waardoor mensen in deze situaties terecht komen zijn divers maar zijn vaak terug te leiden tot  geestelijke gezondheid, sociaal isolement of  het ontbreken van financiële middelen .

De beide organisaties willen nu een poule van vrijwilligers  maken die meehelpen om  deze mensen te helpen.  Belangstellenden    kunnen vooraf aangeven hoe vaak per jaar mee wil hebben . Tot nu toe hebben  zes interventies plaats gevonden .

In de praktijk worden door medewerkers van de Smon  of het Sociale Kern Team een probleemsituatie geconstateerd en gaat Marlies Overmars van  Smon Welzijn de contact maken met de mensen die een probleem hebben. Zij is de spil van alle activiteiten van  het buurthulpteam. Zij bereidt de werkzaamheden voor , wat er moet gebeuren en hoeveel mensen  daarbij nodig zijn. Op de dag dat de werkzaamheden worden uitgevoerd is zij ook aanwezig en  later houdt ze ook contact met de mensen of alles naar wens gaat en blijft gaan. Is een interventie nodig dan informeert zij de initiatief groep Hulp van Nieuwleusen Synergie  die de vrijwilligers regelen.

Doelstellingen buurthulpgroep.

Door praktische hulp aan te bieden en ondersteuning in en om de woning van de hulpvrager geeft het buurthulpteam weer perspectief aan de hulpvrager om positief verder te gaan. Een interventie  zet een positieve verandering in gang in de leef- en  woonomgeving . Positieve ervaringen brengen vaak gedragsveranderingen  op gang . Nazorg  is daarbij een belangrijk aspect. Info: Henriëtte Bijker tel. 06-24181203  of Jennie Lammertsen tel 06-13456752

 

 

Artikel delen: