Nieuw: Koffiecaravan in het dorp!

Nieuw: Koffiecaravan in het dorp!

DALFSEN – U weet wellicht dat we in Nederland van een verzorgingsstaat naar participatiesamenleving gaan. In het kader hiervan wordt er bijvoorbeeld nu meer buurtgericht gewerkt.

Om de huidige veranderingen goed vorm te kunnen geven is ook binnen de gemeente Dalfsen vroegsignalering, preventie en innovatie van belang. Daarnaast wordt van mensen verwacht dat zij steeds langer zelfstandig blijven wonen. Wat hebben mensen nodig om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen? Wanneer kinderen verder weg wonen en/of het druk hebben, zal een stevig netwerk, waaronder buren/vrienden/kennissen, erg belangrijk zijn voor hulp bij dagelijkse kleine klusjes die niet zo eenvoudig meer gaan.
Het innovatief project van Landstede Welzijn is de Koffiecaravan. De Koffiecaravan is een caravan die door de wijk trekt en ca. 2 uur op een locatie blijft staan. Mensen kunnen zo elkaar op een makkelijke manier ontmoeten en gezellig een bakje koffie/thee komen drinken, met als doel het opbouwen en versterken van het sociale netwerk. Voor dit van start kan gaan, hebben we vrijwilligers nodig.
Het gaat om:
– Coördinator. Houdt u van aanpakken, maakt u eenvoudig een praatje en bent u enthousiast over dit project waarbij mensen centraal staan? Als coördinator plant u o.a. de routes voor de Koffiecaravan en stuurt u de vrijwilligers aan. Spreekt dit u aan?
– Chauffeurs. Vind u het leuk om te helpen bij deze belangrijke taak, namelijk het ophalen en wegbrengen van de Koffiecaravan? Heeft u de juiste papieren en auto voor het trekken van een caravan? De caravan is in Dalfsen gestald en uiteraard krijgt u reiskostenvergoeding. Past dit bij u?
– Gastheren/gastvrouwen. Maakt u graag een praatje met mensen en lijkt u het leuk mensen te voorzien van een kopje koffie en een koekje? De gastvrouw/gastheer helpt o.a. bij het inrichten van een zithoekje. Is dit voor u weggelegd?
– Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie of op een andere manier meehelpen met het project?
Dan zijn wij op zoek naar u!
We beginnen met een proefperiode, waarbij we twee keer in de week op een ochtend tussen 10.00-12.00 uur op een bepaalde locatie in een wijk in Dalfsen zullen staan. We streven ernaar om half mei te starten.
Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact zoeken met Andrea Poll van Landstede Welzijn Dalfsen.

E-mail: andrea_poll@hotmail.com
Telefoon: 0529 – 088 85 08 800

Artikel delen: