Toerclub Dalfsen draait op volle toeren - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Toerclub Dalfsen draait op volle toeren

DALFSEN – Erbens Vechtdaltoer op 28 mei en de fiets3daagse op 20, 21 en 22 juni. Met de zomertijd op de klok en de koeien in de wei is ook voor de Toerclub Dalfsen het hoogseizoen  aangebroken. De temperaturen houden de afgelopen weken nog niet over, maar er wordt weer volop gefietst. Op de meeste dagen van de week gaat er wel een groep leden op pad voor een korte of langere rit in de wijde omgeving van Dalfsen of om deel te nemen aan een elders georganiseerde tocht, bijv. op de Veluwe of in Twente. Bij de meeste TCD-ers gaat de conditie dan ook met rasse schreden vooruit.

 

De eerste clubklassieker, de traditionele Salland2Wielertocht op Goede Vrijdag – met barre weersomstandigheden dit jaar – is alweer geschiedenis en de Koningsdagrit naar Markelo met vertrek om 6.00 uur staat voor de deur.

 

Op 14 mei volgt dan de Univetocht van 170 km, die de aanloop vormt voor het jaarlijkse hoogtepunt van het zomerseizoen, Erbens Vechtdaltoer op zaterdag 28 mei. De Toerclub hoopt dan weer zo’n 1000 deelnemers uit het hele land een prachtige fietsdag door het Nederlands-Duitse Vechtdal te bezorgen.

 

 

Tientallen vrijwilligers zijn inmiddels begonnen met de voorbereiding van de EVT, die door de landelijke NTFU is opgenomen in de selecte lijst van Nederlandse toerklassiekers. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden, ook handbikers zijn welkom. Voor meer info zie www.erbensvechtdaltoer.nl  De (avond)Fiets3daagse, die al sinds de jaren 90 door de Toerclub wordt georganiseerd, is vooral bedoeld voor de inwoners van Dalfsen.

 

Ouders met kinderen, kleinkinderen met opa’s en oma’s, buren- en vriendengroepen bepalen hier het beeld. Data: maandag 20 tm woensdag  22 juni. Zie hiervoor www.toerclubdalfsen.nl en tzt de plaatselijke media.

 

Artikel delen: