Opnieuw Theaterstoelendans in de raad Dalfsen

Opnieuw Theaterstoelendans in de raad Dalfsen

DALFSEN – Opnieuw Theaterstoelendans in de raad Dalfsen gisteravond. In de commissievergadering begin deze maand konden de politieke partijen geen overeenstemming krijgen in het voorgesteld krediet voor de aanschaf van de rode of blauwe theaterstoelen en de uitschuifbare tribune in het theater. De blauwe van mogelijk wat mindere kwaliteit zou een krediet vragen van € 75.000, de rode robuuster, mooier en steviger van aanzien een krediet van € 95.000,- Doch de beslissing werd doorgeschoven naar de raadsvergadering van gisteravond met de opdracht aan het college proberen de rode stoelen in te kopen voor de blauwe prijs. Dat is de gemeente niet gelukt, wel is een korting van € 7.000,- weten te behalen zodat het krediet voor de rode stoelen nog € 88.000 zou bedragen.

Ook was toen toegezegd dat er geen ander krediet meer voor het theater zou worden verstrekt.

De heer Wiltvank van de PvdA overviel het college min of meer met een agendapunt voor een vergadering in mei waar toch weer een krediet werd gevraagd, nu volgens wethouder Klaas Agricola voor extra duurzaamheid, o.a. zonnepanelen. Dat viel bij velen in het verkeerde keelgat.

 

Waarom een nieuw gebouw, in aanbouw, nu al weer extra krediet voor duurzaamheid. Dit had met de bouw meegenomen moeten worden. De heer Nijkamp van de ChristenUnie sprak over een uitschuifbaar krediet waar het zo langzamerhand op begint te lijken en kon zich met beide investeringen niet verenigen.  De voorzitter kon zich aanvankelijk vinden in de bezwaren van de heer Wiltvank, maar wilde er nu niet op ingaan omdat het in een volgende vergadering op de agenda staat. Dit leverde felle discussies op en een schorsing die wat langer duurde dan de geplande 10 minuten.

 

Uiteindelijk is besproken op het volgende krediet de volgende keer te praten of het van de agenda te halen.

Wat betreft de theaterstoelen is na nog even overleg met een aantal partijen besloten om een maximaal krediet beschikbaar te stellen van € 75.000,- zonder te praten over het type en de kleur stoelen. Hoewel de meeste partijen toch wel gekozen zouden hebben voor het krediet van € 88.000,- is omwille van de besluitvorming voor het lagere krediet besloten. Alle partijen, behalve de CristenUnie stemden hiermee in. Op het eind was de raad toch blij dat er een besluit was genomen en hoopt dan toch dat er een mogelijkheid zal ontstaan dat de kwaliteit van de rode stoelen geleverd kunnen worden.

WvdV

PS de rode stolen op het plaatje zijn ter illustratie, dus niet de gewenste stoelen

Artikel delen: