Erben’s VechtdalTour 2016

Erben’s VechtdalTour 2016

Dit jaar start alweer de 23e editie van het grootse wielerspektakel in Overijssel, de Erbens Vechtdal Tour. www.erbensvechtdaltoer.nl 

Deze tour wordt georganiseerd door Tourclub Dalfsen www.toerclubdalfsen.nl 

Er worden dit jaar meer dan 1000 deelnemers verwacht.
Nieuw dit jaar is dat er een speciale categorie is voor E-bikes.
De routes die hiervoor zijn opgenomen lopen samen met de 50 en 90 km routes.
Er is voorzien in een oplaadpunt mocht de accuduur niet voldoende zijn.
Ook rijdt er een serviceauto mee om evt. pechgevallen te helpen of op te halen.

Erbens Vechtdaltoer is een jaarlijks terugkerend wielerevenement dat plaatsvindt op de laatste zaterdag in mei. De routes gaan door het rustgevende gebied waarin je de naamgever Erben Wennemars tijdens zijn trainingsritten kunt tegenkomen: het stroomgebied van de Overijsselse Vecht tussen Dalfsen en het Duitse Uelsen. In 2016 zijn alle routes weer aangepast aan de huidige eisen betreffende de veiligheid van de deelnemers en er is veel aandacht voor de landschappelijke schoonheid van de tocht.

50 km route: zeer geschikt voor de ‘rechte’ sturen en de E-bikes. Vanaf de start wordt er via de stuw bij Vilsteren de Vecht overgestoken, daarna bij Giethmen de Regge over en via het Eerderveld en de Junnerstuw weer terug naar Dalfsen. Onderweg zijn er een paar horeca gelegenheden om de E-bike op te laden.

90 km route: geschikt voor de toer-fietsende racefietser en sportieve E-biker. Via de Archemer- en Lemelerberg fietsend gaat u via de Archemerbrug de Regge over. Daarna via het Eerderveld naar de rustplaats in Bergentheim (mogelijkheid om de E-bike op te laden) en via hele kleine weggetjes prachtig langs de Vecht slingerend en bij Diffelen de Vecht overstekend fietst u via het Ommerbos terug naar Dalfsen.

130 km route: Geschikt voor de getrainde racefietser. Na de Archemer- en Lemelerberg volgt Bergentheim voor de eerste stop. Daarna snel de grens over en aan de Duitse kant mooi slingerend langs de ‘Vechte’ naar Laar voor de tweede stop. Daarna nog steeds langs de Vecht fietsend via de Haandrik (kruising tussen de Vecht en het Almelose kanaal) het land weer in. Door het Vechtdal en langs Hardenberg fietsend komt deze route weer samen met de andere routes.

170 km route: Geschikt voor de getrainde lange-afstands-fietser. Archermer- en Lemelerberg liggen in het begin van de route. Na Bergentheim het Duitse ‘Vechtetal’ in en via de heuveltjes rondom Uelsen weer terug naar het westen, zoveel mogelijk langs de ‘Vechte’ fietsend en via Laar en de Haandrik terug naar Dalfsen.

Inschrijfgelden:
  50 km €   6,00 / € 4,00 voor NTFU leden
90 km €   8,00 / € 6,00 voor NTFU leden
130 km € 10,00 / € 8,00 voor NTFU leden
170 km € 10,00 / € 8,00 voor NTFU leden

Het goede doel:

Net zoals voorgaande jaren gaat de opbrengst van Erbens Vechtdaltoer naar het Ronald MacDonald-huis in Zwolle.

Start en finishlocatie:

Gerner Es 7c, Dalfsen.

Volg vanaf de invalswegen naar Dalfsen de verwijzingsborden naar de ruime gratis parkeergelegenheid.

Starttijden:

50 km: 09.00 – 12.00 uur
90 km: 08.00 – 09.00 uur
130 km: 08.00 – 09.00 uur
170 km: 07.00 – 08.00 uur

Alle routes zijn ook in GPX beschikbaar op de site www.erbensvechtdaltoer.nl/Routes.html?id=38520

Artikel delen: