Vier basisscholen winnen BankBattle - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Vier basisscholen winnen BankBattle

LEMELE – HARDENBERG- Op woensdag 18 mei hebben 34 scholen, verdeeld in vier clusters, deelgenomen aan de BankBattle van Rabobank Vaart en Vechtstreek. C.B.S. de Schakel uit Beerzerveld, Chr. Basisschool de Ark uit Dedemsvaart, Ichthus uit Lemele en De Kwinkslag uit Slagharen wonnen de strijd.

De scholieren ontvingen een leuke prijs: een workshop bij maXMusic.

De BankBattle is een race tegen de klok, waarbij de deelnemende basisscholen tegen elkaar strijden en hun parate kennis en computervaardigheden moeten inzetten. Het succesvol afronden van de BankBattle vereist tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel.

Enthousiasme
De leerlingen waren erg enthousiast over de BankBattle. De vragen die ze voorgelegd kregen, gingen bijvoorbeeld over muziek, computers en verschillende schoolvakken. Alle antwoorden correspondeerden weer met een blad met cijfers. Uiteindelijk leidde dit na een half uur tot anderhalf uur hard werken tot een eindopdracht. De oplossing hiervan werd door de scholieren opgeslagen in de digitale BankBattleKluis.

Winnende scholen
In het werkgebied van Rabobank Vaart en Vechtstreek deden in totaal 34 bassischolen mee. Deze scholen zijn verdeeld in vier clusters, per cluster is er een winnende school. De winnende school in cluster 1: C.B.S. de Schakel uit Beerzerveld met een eindtijd van 0:48:01 uur. In cluster 2: team 1 van Chr. Basisschool de Ark uit Dedemsvaart met een eindtijd van 0:49:10 uur. In cluster 3: Ichthus uit Lemele met een eindtijd van 0:45:18 uur en in cluster 4: team 1 van De Kwinkslag uit Slagharen met een eindtijd van 0:55:50. De volledige uitslag is te vinden op www.bankbattle.nl. De Rabobank is een coöperatieve bank met leden en staat midden in de samenleving. Ook jeugd en jongeren zijn een belangrijk onderdeel van de samenleving. Niet voor niets heeft Rabobank Vaart en Vechtstreek dan ook volop aandacht voor hen. De BankBattle is hier een van de onderdelen van. Meer weten? Kijk op www.rabobank.nl/vvs.

Artikel delen:
Foto 1