Diploma uitreiking Schoolverkeersexamen afgerond. - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Diploma uitreiking Schoolverkeersexamen afgerond.

DALFSEN – LEMELERVELD – NIEUWLEUSEN – In 2016 hebben in de Gemeente Dalfsen 492 leerlingen van 18 scholen deel genomen aan het theoretische en praktische Schoolverkeersexamens.

De theorie examens zijn gemaakt op school en de praktijk examens zijn afgelegd op de examen locatie dorp Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen.

Aan 429 deelnemers is een bijbehorend verkeersdiploma van VVN uitgereikt. Uit groep 7 hebben 63 leerlingen voor proef aan het Schoolverkeersexamen deelgenomen.

Theorie-examens
In het bijzijn van toezichthouders van VVN afd. Dalfsen zijn op alle basis-scholen in de Gemeente de theorie-examens gehouden op 7 april 2016.

Praktijk-examens
De praktijkexamens zijn afgenomen in de kernen Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen waarbij de verrichtingen van de deelnemers langs de routes werden beoordeeld door een groot aantal vrijwilligers. De leerlingen moesten minimaal 80% van het aantal punten behalen. Van de 429 leerlingen die voor een diploma gingen is uiteindelijk 97,5 % geslaagd.

Fietscontrole
Op bijna alle scholen worden door de inzet van verkeersouders in de herfst de fietsen van alle leerlingen gecontroleerd. Het is natuurlijk belangrijk dat kinderen op een goede fiets deelnemen aan het verkeer.
Ook dit jaar zijn vooraf aan het verkeersexamen de fietsen van de deelnemers gecontroleerd op de eisen die aan een fiets gesteld worden voor een ´dagfiets´.
Hierbij is vooral gelet op deugdelijke remmen en of de fiets voorzien was van een bel, reflectoren en goede handvaten aan het stuur.

Diploma-uitreiking
Op 11 mei, 19 mei en 30 mei zijn op bijna alle scholen door de drie Wethouders van de Gemeente Dalfsen en een bestuurslid van VVN de verkeersdiploma`s aan de geslaagde leerlingen uitgereikt. Namens de plaatselijke VVN afdeling werd aan alle leerlingen en leerkrachten een pennenset met inscriptie uitgereikt. De geslaagde leerlingen werden door de Wethouders en namens VVN gefeliciteerd met het behaalde succes en de leerkrachten werden bedankt voor hun inzet.

Artikel delen:
Foto's 3
Diploma uitreiking Schoolverkeersexamen afgerond. - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Diploma uitreiking Schoolverkeersexamen afgerond. - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto