Week van de Amateurkunsten - Foto: Historische Kring Dalfsen
Foto: Historische Kring Dalfsen

Week van de Amateurkunsten

DALFSEN – Op maandag 30 mei waren er in het Gemeentehuis in de Week van de Amateurkunst twee bijzondere activiteiten. Na het enthousiaste optreden van 11.30 tot 12.00 uur door het succesvolle Popkoor “Just for Fun”beluisterd door een eveneens enthousiast publiek was het beurt aan Janna van den Berg, de verhalen vertelster uit Rheezerveen, met het verhaal “Het Trechterbekervolk langs de Vechte”

In de raadszaal had Janna een aandachtig publiek bestaande uit maar liefst 80 kinderen van de Basisschool “De Spiegel” en  nog een 25 -tal  toehooorders.

Janna had zich uitstekend ingeleefd hoe het Trechterbekersvolk geleefd zou kunnen hebben.

Gekleed als oma van de Trechterbekers vertelde zij over het leven van toen.,

De geboorte en het leven van de Trechtersbekers tot dan trekkers en jagers maar toen als eerst op een vaste plek hoog op het zand aan de Middenweg in Oosterdalfsenen vlak bij een rivier voor water .Ze gingen verbouwen en vee  houden.
Hoe zij met vuurstenen gereedschap hout en andere materialen van toen bewerkten

ook het begraven kwam aan orde vanb en moeder en kind. Hoe oma van klei trechtersbekers maken om de doden mee te geven.. Bekers die 5000 jaar later zijn teruggevonden in Oosterdalfsen.

De kinderen van de Speigel luisterden aandachtig naar  de boeiende vertelster.

Het werd dan ook beloond met een groot applaus.

Janna vertelt haar boeiende verhaal de eerstvolgende keer weer op vrijdag 24 juni om 14.00 uur in het gemeentehuis van Dalfsen tijdens het wandelweekend en op 10 september op Open Monumentendag om 14.00 uur en 15.00 uur in de Grote Kerk.

 

Hans de Boer

Historische Kring Dalfsen

 

Artikel delen:
Foto's 3
Week van de Amateurkunsten - Foto: Historische Kring Dalfsen
Foto: Historische Kring Dalfsen
Week van de Amateurkunsten - Foto: Historische Kring Dalfsen
Foto: Historische Kring Dalfsen