Hoe is het met………………………. Agnes Diepman - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Hoe is het met………………………. Agnes Diepman

DALFSEN –  HOONHORST – HOLTEN – Het is al weer een poosje geleden dat wij op deze site iets hebben gedaan met: Hoe is het met………… We zijn van plan dit weer een beetje vaker op te  pakken en zodoende liepen we een bekende tegen het lijf en stelden haar de vraag of ze hieraan mee zou willen werken. We kwamen bij de in Hoonhorst geboren Agnes Diepman. Geboren in 1955 te Emmen aan het Maatpad. Haar ouders en broer wonen daar nog. Hein en Marie, de ouders van Agnes zijn ook al eens geïnterviewd op deze site, dat kunt u hier nog even nalezen. Na wat speurwerk blijkt dat Agnes totaal niet meer in de buurt van Dalfsen woont.

Ze is min of meer een soort Tukker geworden, ze woont op de grens van Salland en Twente in het buitengebied van Holten. Ze draait nu onder de naam Agnes Meijerink – Diepman, dat is niet haar artiestennaam hoor! Ze is getrouwd met Jan Meijerink, samen hebben ze 4 zonen van verschillende leeftijden,( gelukkig, want anders was het een vierling geweest). Ze is neergestreken na hun huwelijk aan de Helhuizerweg  in het buitengebied van Holten. Van huis uit gingen de Diepmannetjes veelal met paarden om, bij Agnes is dat anders.

Samen hebben ze maar liefst 140 geiten. Dat zijn melkgeiten. En Jan is de geitenman. Tegenwoordig worden op hun boerderij geiten gehouden op biologische wijze. Dat spreekt enorm aan. Het bedrijf was van Jan zijn ouders, maar door ruilverkaveling in de jaren 60, heeft zijn vader er toendertijd voor gekozen het bedrijf af te bouwen, en een baan te zoeken. Echter, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, de liefde voor het boerenleven heeft Jan in de 90er jaren weer op kunnen pakken met de aankoop van een koppel geiten. Daarnaast  lopen er nog een paar ezels, honden, katten en kippen rond.

Maar dat is nog lang niet alles,

Naast deze geitenhouderij  hebben ze ook nog een leuke groepsaccommodatie, een ruimte waar maar liefst 14 personen kunnen slapen. En Agnes vertelt: deze gasten  zijn voor mijn rekening. Dit samen is een prachtige combinatie, omdat onze gasten ook volop genieten van onze geiten en andere dieren. Het gastenverblijf is in december 2010 in gebruik genomen na een grondige verbouwing, en geschikt voor 2-14 personen.

Daar zijn ze flink druk mee geweest maar het resultaat is er naar.

De luxe accommodatie leent zich uitstekend voor familieweekenden, vrienden- of bedrijfsuitjes, mensen die graag met de mountainbike erop uitgaan of vogels spotten, maar ook voor twee gezinnen die samen gezellig op vakantie willen. Tijdens je verblijf kun je gratis gebruik maken van het WIFI netwerk, kun je mooi vanaf hier het nieuws op Dalfsennet volgen. Ik stel voor dat de Hoonhorsters en de Dalfsenaren, die eens een keer wat leuks zoeken buiten hun gemeente, aan ons gaan denken. Even een andere wereld met toch min of meer bekenden. Bijna vergeten te zeggen, het gastenverblijf heeft de toepasselijke naam: de Geitenmeijer.

En als we dan het gastenboek lezen op hun site dan lezen we alleen maar positieve berichten in de geest van: Wat hebben we het fijn gehad in dit mooie huis. Alles was aanwezig, schitterende kamers, in de keuken ook alles aanwezig. Het was fantastisch, vooral ook het warme welkom met de taart. Bedankt namens 9 tevreden familieleden en tot ziens. De geiten en de uitleg vonden we ook leuk. Dank jullie wel Agnes en Jan

Veel van dit soort berichtjes, vol met complimenten. Maar dat hoort ook als geboren Dalfsenaar.

Als je wilt boeken, in de buurt is ook veel te zien en te bezoeken, onder andere kun je in de buurt ponyrijden, de korhoenders zijn ook niet heel ver van hun af, namelijk de enige plek in Nederland waar ze nog vrij rondlopen: het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, het is een prachtig landelijk gebied.

Agnes geeft aan nog wel regelmatig in Hoonhorst te komen. Want “bijna” al haar familie woont daar nog. Dus met verjaardagen rijden ze nog regelmatig die kant op. En niet te vergeten als de Stuwzangers optreden in het Sterrebos, zijn ze ook meestal van de partij. Ze wil bij deze iedereen de groeten doen vanuit Holten  en geeft hier het internet adres om eens een kijkje te nemen en wie weet tot ziens.

www.degeitenmeijer.nl

Het Adres is: Helhuizerweg 22 7451 KD Holten

Agnes, bedankt namens de kijkers van Dalfsennet, en dan vooral namens de kijkers die je kennen.

Foto's 4
Hoe is het met………………………. Agnes Diepman - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Hoe is het met………………………. Agnes Diepman - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Hoe is het met………………………. Agnes Diepman - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: