Vissen op de Vecht met de Visgids - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Vissen op de Vecht met de Visgids

MARSHOEK – In juli en augustus gaat de Visgids weer langs de oevers van de Vecht om beginnende en ietwat ervaren hengelsporters tips en trucs te leren van het vissen in de Vecht.

Ervaren vissers die weten hoe te vissen op de Vecht; ze bestaan…. Maar er zijn veel meer vissers die af en toe eens een hengeltje uitgooien en die wel wat technische en tactische tips kunnen gebruiken om de zo gewenste vangst aan de haak te slaan. Voor hen is ook dit jaar weer de Visgids Eeuwe Weening langs de oevers van de Vecht te vinden.

In samenwerking met de Hengelsportfederatie Oost-Nederland organiseert het Anjerpunt Hoonhorst op het erf van “Boerhoes” voor de recreatieve visser “Vissen met de visgids”. Dit is een leuke actieve en praktische cursus om beter te leren vissen op de Vecht met professionele begeleiding door een visgids. Hij geeft uitleg over de diverse hengeltechnieken die geschikt zijn voor de Vecht en heeft natuurlijk voor de deelnemers talloze vistips terwijl ze in het stilstaand water van de nevengeul, of het stromend water van de Vecht hun hengel uitgooien. Ervaring is geen vereiste en voor een hengel en vispas kan worden gezorgd.

De Visgids is op de volgende data en tijden op het erf van “Boerhoes” te Dalfsen:

 Datum Tijdstip*
Dinsdag 19 juli Middag 13:30 – 16:30
Dinsdag 26 juli Middag 13:30 – 16:30
Dinsdag 9 augustus Avond 19:00 – 22:00
Zaterdag 13 augustus (en demo visserij) Middag 13:30 – 16:30

 

De kosten bedragen 5 euro per persoon incl. een versnapering langs de waterkant. Opgeven kan door een mail te sturen naar info@anjerpunthoonhorst.nl of te bellen met “Boerhoes” (0529) 401878. De groep is per keer maximaal 10 personen. Kinderen vanaf 14 jaar zijn ook welkom.

 

Foto's 2
Vissen op de Vecht met de Visgids
Artikel delen: