Blauwe bessen zelfpluktuin open tot 27 augustus - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Blauwe bessen zelfpluktuin open tot 27 augustus

OMMEN – Afgelopen week is er al volop geplukt aan de Balkerweg 37 in Ommen. De Blauwe bessenpluktuin is dit jaar een week eerder open gegaan omdat de bessen sneller rijpten dan verwacht. Door een warme week in juli en veel water rijpen de bessen goed. De bessen zijn van uitzonderlijk goede kwaliteit dit jaar.

De eerste 100 bezoekers zijn al langs geweest om te plukken en te genieten van de rust en ruimte. Biologische blauwebessen kwekerijen zijn er niet zoveel. “Dit komt door het arbeidsintensieve karakter. Omdat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt moet ook het onkruid allemaal handmatig verwijderd worden. We vinden het belangrijk om het zo natuurlijk mogelijk te houden, dat past bij deze gezonde bessen.”

De Blauwe bessen bevatten veel vitamine en antioxidanten, en hebben gunstig effect bij voorkomen of herstel van ziekten.

Tot en met 27 augustus bent u welkom voor zelfpluk of het afhalen van verse bessen, op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur.Adres: balkerweg 37 Ommen

Voor meer info www.natuurlijkerwijs-ommen.nl of tel. op 0523 – 234 003 of 06 – 509 080 15

Foto 1
Artikel delen: