Navigatie stuurt mensen letterlijk het bos in

Navigatie stuurt mensen letterlijk het bos in

DALFSEN – STERREBOS – Sinds een week ongeveer stuurt de navigatie van Google (Google Maps) de gasten die naar de mooie camping Starnbosch willen letterlijk het bos in. De navigatie geeft de snelste route aan, niet over de normale toegangsweg, maar juist door bospaadjes.

Nieuwe gasten weten niet wat hen overkomt, het lijkt allemaal heel landelijk en de gasten denken:  wat een lange toegangsweg, maar die wordt steeds smaller, dat niet alleen; ze belanden in de modder, niet een klein beetje, echt diep in de modder en vergeet niet dat er heel vaak een caravan achter die auto hangt. Keren is niet mogelijk en je raadt het al, ze komen muurvast te zitten. Dit is de laatste week al tientallen automobilisten over komen.

Niet alleen nieuwe gasten, ook gasten die er al wat langer staan en toch op navigatie gaan rijden, denken dat de camping een nieuwe achteringang heeft. Ook die maken hetzelfde lot mee. Gisteren was er iemand met een paardentrailer die bleef steken. Ze wilde de trailer afkoppelen, maar dan moet eerst het paard er uit. In de stromende regen heeft ze toch wandelaars aan kunnen schieten om even het paard vast te houden. Intussen kon zij de wagen en de trailer keren om vervolgens weer de weg op te kunnen.

Buurtbewoners met een trekker  maar ook loonbedrijf Pekkeriet alsmede de camping eigenaar zijn er maar druk mee.  De beheerder van de camping zet alles op alles om dit weer normaal op de navigatie te krijgen, want dit is echt niet grappig meer. Hij gaat proberen of er met behulp van hekken en of borden dit probleem snel opgelost gaat worden en tevens Google te bewegen de navigatie snel weer normaal te maken.

Als iemand tips heeft hoe dit het snelst kan, mail dan even naar Starnbosch.

TIP

Als u daar moet zijn, volg gewoon ouderwets de borden vanaf het NS Station en zet de navigatie uit. Je komt dan gewoon via de Sterrebosweg ter plaatste. Dat is het meest snelle en het aller makkelijkste (en het goedkoopste).

Foto's 3
Navigatie stuurt mensen letterlijk het bos in - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Navigatie stuurt mensen letterlijk het bos in - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: