Boekstart - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Boekstart

REGIO – Donderdagochtend 1 september  en woensdag 7 september starten we weer met de Boekstartcafe’s in Dalfsen en Nieuwleusen.

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby’s en peuters.
Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Bovendien schept het een band tussen ouder en kind. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen. Veel ouders geloven niet dat het zin heeft om al aan baby’s voor te lezen en stellen dat uit tot hun kind twee of drie jaar oud is. Toch blijkt uit onderzoek dat voorlezen wel degelijk loont: ouders die meedoen met BoekStart en al voor de acht maanden voorlezen hebben kinderen die hoger scoren op taal. Al na vijftien maanden zijn er positieve effecten op de woordenschat te ontdekken.

Kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in Nederland verschuiven momenteel de nadruk in hun opvangprogramma van verzorgen naar een speelse manier van leren. 25% van de kinderen begint de basisschool nl. met een taalachterstand. Doel is om deze kleintjes een betere aansluiting te geven met de basisschool.
Wij, als Bibliotheek, proberen hier ook een bijdrage aan te leveren door ouders het grote belang van voorlezen voor te houden in de vorm van Boekstartsessies.

U bent dan ook van harte welkom bij deze maandelijkse voorleesbijeenkomsten van Janny en Hilly op donderdag(eerste donderdag van de maand) in Dalfsen en van Janneke, Karin en Ingrid op woensdag (eerste woensdag van de maand)in Nieuwleusen.
Thema van deze eerste ochtend in het nieuwe schoolseizoen is: Mijn lichaam.

Tijd: 10.00 – 11.00 uur
De toegang is gratis en koffie/thee staat voor u klaar.
Aanmelding van te voren wordt op prijs gesteld

Wij willen ook maandelijkse Boekstartsessies starten op woensdagochtend in de bibliotheek van Lemelerveld (kulturhus De Mozaiek). Wij zoeken daarom minimaal twee vrijwilligers, bij voorkeur met ervaring met hele jonge kinderen. Het betreft dus voorlezen aan deze leeftijdsgroep, wat betekent: praten , zingen, voorlezen, muziek maken etc.
Info en/of aanmelding bij m.boesenkool@bibliotheekdalfsen.nl

 

 

Foto 1
Artikel delen: