Dutch Cigar box guitar Festival - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Dutch Cigar box guitar Festival

DALFSEN – OMMEN – Zaterdagmiddag 27 Augustus, het 3e “Delta Calluna” Dutch Cigar box guitar Festival. Het beloofd zaterdag mooi weer te worden en dat is natuurlijk gunstig voor het enige Nederlandse Cigar box gitaar festival.

Het festival heeft alles klaarstaan voor een zeer gevarieerd programma rondom de cigar box gitaar, een instrument dat vanuit de USA naar Nederland is overgewaaid. Met die middag natuurlijk optredens van artiesten uit binnen- en buitenland, die op allerlei zelfgebouwde instrumenten spelen.

Maar er is meer want naast het  marktplein met diverse stands, is er deze editie zelfs een speciale motortoertocht van ca 100KM door het mooie Vechtdal. Wie mee wil doen met de toertocht kan zich nog opgeven door te mailen naar info@cafecalluna.nl. Uiteraard ontbreken ook het springkussen en het cigar box laboratorium met daarin allerlei demo’s zoals het zelf wikkelen van electrische cigar box gitaarelementen niet. En… het grote zwembad bij Calluna is gevuld met zeer aanlokkelijk blauw zwemwater!

Dit jaar is er een speciaal jam stage voor beginners en gevorderden. Dus neem je eigen gebouwde instrument mee en kom jammen!!

Het “Delta Calluna” Cigar box festival wordt gehouden bij motorstop Calluna op de grens van Dalfsen met Ommen. Deze in de bossen gelegen locatie, heeft door zijn “American Roadhouse” uitstraling de perfecte ambiance voor dergelijk festival.

Een greep uit de optredende bands en artiesten: Chitlin’Crew, Herbie Blues – die de zieke Fransman Nicolas Millet komt vervangen-, Big Bo Brocken, Captain Catfish en Rocco Recycle die beide uit Duitsland komen. Verder zijn er nog Bottle Up & Go en Cigarbox Henri & The New American Farmers, die een show op zelfbouwinstrumenten geven.

Ook dit jaar is er weer een goed doel aan het festival gekoppeld en de opbrengst gaat dit jaar naar de Parkinson vereniging.

Entree is GRATIS en aanvang 14:00u.

Zie voor meer info de Facebook pagina / Dutch CBG Festival.  Foto’s van 2015 staan hier

Foto 1
Artikel delen: