Hoe kiest u? PGB versus ZIN

DALFSEN – Wilt u zorg, hulp en begeleiding regelen via een zorginstelling of organisatie, zoals bijvoorbeeld een thuiszorgorganisatie of wilt u dit liever zelf inkopen met een PGB? Wat past het beste bij u?

 

PGB

Het Persoonsgebonden Budget (PGB) is een middel waarmee u zelf bepaalt wie uw zorgverlener wordt. Het PGB geeft u vrijheid en ruimte, maar het vraagt ook wat van u.

 

ZIN

Bij zorg in natura (ZIN)bepaalt de zorgaanbieder hoe u de zorg krijgt en waar u recht op heeft.

 

Informeren en weten wat er leeft

De Participatieraad Dalfsen wil u graag informeren over de mogelijkheden die u heeft en weten wat er leeft onder de inwoners van de gemeente Dalfsen.

De Participatieraad Dalfsen is een onafhankelijk adviesorgaan en is ingesteld door de gemeente Dalfsen. De Participatieraad geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd advies over alle zaken die te maken hebben met de uitvoering en effecten van de Wmo, Participatiewet en de Jeugdwet. Wanneer de Participatieraad weet wat er leeft onder de inwoners van de gemeente Dalfsen kunnen wij een goed advies aan de gemeente Dalfsen geven

 

Data en locatie

De informatieavond wordt gehouden op 12 september van 20.00 uur tot 21.30 uur in de Trefkoele te Ruigedoornstraat 108, Dalfsen. De toegang is gratis.

 

Artikel delen: