Bach-orgelconcert 24 september - Foto: Geert Bistervels
Foto: Geert Bistervels

Bach-orgelconcert 24 september

DALFSEN – Op 24 september vindt er in de Grote Kerk te Dalfsen een Bachconcert plaats. Het concert zal worden gegeven door de organist Gerrit Hoving. Hij voert de werken uit op het Holtgräve-orgel waarvan de restauratie vorig jaar werd voltooid.

Naast een monumentaal Praeludium & Fuga, klinkt er een Sonate en zullen enkele fraaie koraalbewerkingen van de componist worden vertolkt. Hierbij worden de koraalmelodieën vooraf gezongen door tenor Dik van Berkum. Toegangsprijs voor het concert is € 8,- (volw)/€ 5,- (t/m 16 jr.)/gratis (t/m 12 jr.) Het concert begint om 20 uur. De deur van de kerk is vanaf 19.30 geopend. Het adres van de kerk is Kerkplein 31.

Gerrit Hoving werd geboren in 1984. Hij studeerde orgel aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle bij Theo Jellema. De opleiding kerkmuziek volgde hij aan het conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Tijdens zijn studie volgde hij onder meer masterclasses bij Eric Lebrun, Anders Johnsson en Edoardo Bellotti. Tijdens en na zijn studie maakte hij diverse studiereizen naar het buitenland. In 2007 werd Gerrit tweede prijswinnaar op het Govert van Wijn concours te Maassluis. In de jaren nadien volgde hij verdere interpretatielessen bij Bert Matter en Toon Hagen. Gerrit is sinds oktober 2009 organist van de Grote of Oude Cyriacuskerk te Dalfsen. Hij treedt regelmatig op als continuospeler/begeleider bij ensembles en koren. Tevens is hij werkzaam als docent aan de muziekschool op Urk en heeft hij een privé-lespraktijk. Naast deze werkzaamheden volgt Gerrit momenteel de opleiding tot orgeladviseur via de LOTO.

 

Artikel delen: