Start nieuwe beschoeiing kanaaldijk en meer

Start nieuwe beschoeiing kanaaldijk en meer

LEMELERVELD – Het is al een poosje geleden dat we schreven over de werkzaamheden in Lemelerveld. In het vorig bericht is aangegeven dat de combinatie Van Lenthe & Pekkeriet ook de kademuren aan de Brugstraat en de nieuwe beschoeiing aan de Kanaaldijk gaat plaatsen. Vandaag zijn ze dan ook gestart met deze werkzaamheden.

Ter hoogte van de Brugstraat gaan ze bezig met het opruimen van diverse constructies. Maandag 3 oktober beginnen ze dan met het plaatsen van de stalen damwanden aan de Brugstraat.

Bakker Van der Most blijft gewoon bereikbaar vanaf de Dorpsstraat,  want Lemelerveld moet wel brood kunnen blijven eten en kopen. De zijde van de Brugstraat aan de Parallelstraat, onder het viaduct, wordt hermetisch afgesloten met bouwhekken.

De straatwerkzaamheden van de tweede fase zullen gestart worden aan de Dorpstraat. De twee langsparkeervakken bij Reimink zullen komen te vervallen. Hier wordt het trottoir doorgetrokken.

Op de bijgaande  tekening ziet u hoe de 2e fase eruit komt te zien. M Martin Grit zal tijdens deze 2e fase de uitvoerder zijn. Martin was in de eerste fase betrokken bij het uitzetwerk dus hij is bekend met het reilen en zeilen van de herinrichting.  Ze streven ernaar de werkzaamheden begin december af te ronden. Aldus de aannemingscombinatie Van Lenthe & Pekkeriet

Artikel delen: