Heerlijke nostalgie - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Heerlijke nostalgie

DALFSEN – Ik was al een gelukkig mens, maar sinds een paar dagen toch nog een stukje gelukkiger. Dat komt door het aanreiken van prachtige ansichtkaarten van Dalfsen. Die mag ik verkopen en het geld ervan gaat naar goede doelen.  Een boeiende hobby.

En gisteravond had ik al een Dalfsenaar thuis die vond wat hij al jaren zocht en als dank weer dubbele kaarten cadeau deed voor het goede doel. Twee uit die gift  geef ik hier door om te laten zien en te proberen omschrijven waarom die kaarten zo leuk zijn

1. Ancum(O.) Café “Het roode Hert”  Zo staat het geschreven rechts onderaan de kaart. Daar straalt rust van uit. Links zit opa met zijn zoon wat herinneringen op te halen. Rechts de vrouwenbeweging Beweeg en leef. En Het rode hert is wel iets veranderd qua gebouw. Let ook even op de rust. Een fietser midden op de weg. dat kon toen.

2. Ook lekker nostalgisch gelet op de actuele naamgeving van de stoomfabriek en alle veranderingen, het witte pand, de Eshuis-fabriek op de achtergrond. Allemaal nog present. Er zijn veel kaarten met als thema “Gezicht op Dalfsen “, maar deze hoort wel tot de favorieten.  De achterkant is soms ook leuk. Ik citeer: “In het witte huis op deze briefkaart logeeren we. Er is hier nogal wat mond- en klauwzeer. Jammer.”

 

Lenze B.

Artikel delen:
Foto's 2
Heerlijke nostalgie - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto