Verdien een zakcentje en verwen de krulstaarten - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Verdien een zakcentje en verwen de krulstaarten

HEINO – Eikels gevraagd voor varkens De scharrelvarkens bij boerderijwinkel Kleinlangeveldsloo weten wel wat lekker is. Reikhalzend kijken ze dan ook uit naar de herfst, want dan vallen eindelijk de eikels naar beneden. En laten ze die nou het aller-lekkerste vinden!

Om de krulstaarten dit najaar extra te verwennen roept boer Rob Kleinlangeveldsloo alle kinderen op om eikels te verzamelen. En er valt nog iets mee te verdienen ook. Hun buit mogen ze namelijk in de winkel inleveren. Daar worden de eikels gewogen en krijgen de kinderen meteen uitbetaald: 10 cent per kilo. Volgens boer Rob zijn eikels hét perfecte voer voor varkens. ,,Natuurlijker voer kun je niet krijgen”, vertelt hij. ,,Groenteafval uit onze winkel lusten ze ook graag, maar dat is niet genoeg. Verder krijgen ze biologische biobrokken, maar het liefst van alles eten ze toch eikels.” Dat je met het vullen van je tas vol eikels ook meteen lekker buiten in het bos bezig bent, is mooi meegenomen. ,,Een leuke activiteit voor de herfstvakantie! En als je de eikels komt brengen, kun je meteen zelf de varkens zien.” Die hebben buiten op het boerenerf hun eigen plekje. Daar valt sowieso genoeg te zien zoals koeien en kippen. Overigens is de boerderijwinkel van Rob en Henrieke Kleinlangeveldsloo en Annemieke Hulsman een van de zes genomineerden voor de ondernemersprijs ‘Starter van het jaar’ in de regio Zwolle.

 

Kleinlangevelsloo, Japiksweg 1, 8101 NL Raalte Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 9.30-17.30 uur, zaterdag 9.00-16.00 uur.

 

 

Artikel delen: