Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 42

Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 42

DALFSEN – Het derde team had de eer deze week als koploper in hun poule van start te gaan. Dat deden ze dinsdagavond thuis tegen Reijersdam 3. Eerste man Henk Krol trof het niet met Gerrit van Vlijmen als tegenstander. Krol speelde goed op zijn gemiddelde van ongeveer 1.4 maar van Vlijmen steeg ver boven zichzelf uit.

 

In slechts 16 beurten, waaronder eentje van 20, had hij zijn 46 te maken caramboles al bij elkaar. Tweede man Roelof Bergman had Willem Kars als tegenstander. Het werd een partij waarin veel mis ging. Na 27 beurten had Kars zijn 34 te maken caramboles op het scorebord staan. Bergman miste 12 van de 40 die hij moest maken en kreeg daarvoor toch nog 7 matchpunten. Eric Analbers deed het beter. Hij wist de volle winst te pakken na 32 beurten. Tegenstandster Marja Heeringa hoopte nog op een gelijkspel, maar miste slechts één carambole van de 24 die ze moest maken. Uitslag 24 – 33 voor Reijersdam 3.

 

Woensdagavond ging het tweede op bezoek bij de dames van Reijersdam 4. In de openingspartij begon Rein Smit goed tegen Anneke Rietberg. Een paar goede series maar naarmate de wedstrijd verliep ging hij toch foutjes maken. Rietberg kreeg juist weer wat meer grip op het spel en na 36 beurten had zij haar 52 caramboles bij elkaar. Smit kwam 6 caramboles tekort en kreeg 8 matchpunten. De 2e en 3e partij werden gelijktijdig gespeeld maar aan de partij tussen Jan Lindeboom en Reinie Witteveen leek maar geen einde te komen. Beiden deden hun uiterste best om er wat van te maken, maar veel ging net mis. Met een soort van bevrijding was het Witteveen die na 48 beurten de partij winnend wist af te sluiten toen zij haar 43 op het scorebord had staan. Lindeboom moest genoegen nemen met de 49 caramboles die hij op dat moment had gemaakt. Hij kwam 9 tekort. Intussen had Albert Holsappel zijn partij tegen Alie Hollander na 33 beurten winnend afgesloten. Hollander kwam met een mooie serie van 7 nog wel dicht bij haar 31 te maken caramboles maar miste er 2. Holsappel won met een gemiddelde van 1.393. Uitslag 33-28 voor Reijersdam 4.

 

Het vierde moest uit spelen tegen de Pomerans 4 in Zwolle. Het zal een prettige terugreis zijn geweest want alle drie wonnen ze hun partij. Gerard Verhaar deed dat in slechts 19 beurten en een moyenne van 1.947 tegen Geert Kamphuis die niet verder kwam dan 30 van de 52 die hij moest maken. Joop van Eldik speelde ook een puike partij. Na 20 beurten en een gemiddelde van 1.650 won hij van Coenraad de Jong. Die bleef steken op 32 van de 40 die hij moest maken. Henk Dijk bleef niet achter bij zijn teamgenoten. Ook hij won na 28 beurten en een moyenne van 1.107. Tegenstander Peter Kappert miste 8 van zijn 37 te maken caramboles. Uitslag 20 – 36 voor De Trefkoele 4. En hiermee staat het team tweede in de stand. Slechts één puntje minder dan koploper De Trefkoele 3.

Het eertse team was competitie vrij.

 

 

Foto 1
Artikel delen: