Wedstrijdverslag Tophandbal Dalfsen Sercodak 21 oktober - Foto: Ingezonden foto

Wedstrijdverslag Tophandbal Dalfsen Sercodak 21 oktober

DALFSEN – Verslag van de Europese handbalwedstrijd ZRK Izvor Bukovicka Banja – Sercodak Dalfsen vrijdagavond 21 oktober Langzaam vult de Trefkoele+ zich op deze vrijdagavond. De eerste supporters waren ruim een uur voor het fluitsignaal al neergestreken op de tribune. Genietend van de bedrijvigheid in de zaal, de stevige beats die uit de boxen schalt en de warming up.

De atmosfeer voelt anders dan anders. Spanning, verwachtingen. It’s in the air. Anders dan bij competitiewedstrijden. Maar vanavond is dan ook de kampioen van Servië de tegenstander van Sercodak Dalfsen. Het fysiek van de Servische dames imponeert. Dat valt op bij de warming up. Dat belooft wat deze avond. Hoe gaat Dalfsen daarop reageren?

Om 20.30 uur geven de Deense scheidrechters het fluitsignaal voor de start van een heerlijk avondje handbal, zoals achteraf blijkt. Het is echt genieten de eerste helft. Beide teams spelen de ballen snel en behendig over. Als een golfbeweging vliegt de bal via handen de zaal door richting doel. Je komt bijna ogen tekort. De eerste doelpunten worden gemaakt. Dalfsen bijt het spits af. De Serviërs hobbelen telkens achter de feiten aan. Dalfsen blijft steeds met circa 4 punten op voorsprong. Ze komen geen moment in de problemen. Veel Servische ballen blijven hangen in de – vanuit de optiek van een leek, schrijfster van dit verslag – Dalfser verdediging. Een dynamische eerste helft. Genieten voor de toeschouwer. En een mooie ruststand van 14-19, waarbij mag worden vermeld dat Ana Pavkovic (snelle uitbraak), Fabienne Logtenberg (meedogenloze treffers) en Larissa Nusser (strafschopkanon) de meeste doelpunten op hun naam mochten zetten. Maar handbal is teamsport. Je hebt elkaar nodig om tot dit resultaat te komen.

Wie vorige week zaterdag de thuiswedstrijd tegen E&O heeft gezien, vraagt zich af of dit werkelijk dezelfde dames zijn! Die wedstrijd werd dan wel gewonnen uiteindelijk, maar als Co Adriaanse die wedstrijd had geanalyseerd, zou ongetwijfeld de term ‘ scorebordjournalistiek’ zijn gevallen. De Duracel batterij van Dalfsen ging toen namelijk wat langer mee dan die van de Drentse dames.

De tweede helft begint. Het lijkt een beetje rommelig te beginnen. Hier en daar wordt het spel beheerst door een potje ‘ vrij worstelen’. Dat leidt tot gele kaarten, time out straffen en strafballen. Toch wordt er vanaf het begin weer lekker gescoord. Over en weer, waarbij Dalfsen – net als in de eerste helft – met zo’n 4 punten op voorsprong blijft. Dalfsen moet 3 strafschoppen van de Serviërs verteren. Keepster Ellen Janssen houdt er 2 uit haar doel! De 3e strafschop kaatst keihard tegen de paal de zaal weer in. Ellen Janssen had vanavond de smaak goed te pakken. Regelmatig hield ze haar doel schoon na een Servische uitval. Chapeau!

Halverwege de 2e helft verliezen de gasten hun concentratie. Slordigheden worden door Dalfsen afgestraft met doelpunten. De voorsprong blijft riant. Dalfsen straalt zelfvertrouwen uit. De verdediging doet haar werk. De hoekspeelsters zweven regelmatig de cirkel binnen op zoek naar doelpunten. Prachtig om te zien.
Uiteindelijk klinkt het eindsignaal. Met maar liefst 8 punten verschil wint Dalfsen. Eindstand 26-34. Dik verdiend! Dat belooft wat zondag in de return! Nog 2 nachtjes slapen.