‘Vechtdaltopper’ USV-OVC ’21 eindigt onbeslist

‘Vechtdaltopper’ USV-OVC ’21 eindigt onbeslist

NIEUWLEUSEN – De grote winnaar van deze altijd beladen wedstrijd was uiteindelijk het publiek. Zij kregen tot het laatste fluitsignaal van arbiter Span een buitengewoon aantrekkelijke en spannende pot voetbal voorgeschoteld.
Na een prima start van de gasten uit Ommen, waarin Damon Nouri op aangeven van Stefan Herbrink al gauw een goede kans kreeg, nam het middenveld van USV het heft in handen. Via de flanken werd de verdediging onder zware druk gezet en er diende zich legio scoringsmogelijkheden aan. Ron Meijerink bleek in de eerste helft een constante plaag voor de laatste lijn van de Ommenaren maar vergat, mede door toedoen van de uitstekend keepende Daan Zwinselman, de kansen in doelpunten om te zetten. In de 16e minuut was Zwinselman echter kansloos toen de snelle Meijerink op aangeven van Thijmen Stegeman de bal koelbloedig langs hem schoof, 1-0. Ook hierna bleven de Nieuwleusenaren de bovenliggende partij maar Meijerink was een aantal keren minder gelukkig in de afronding.
Het was duidelijk dat coach Nico Kats van OVC ’21 na rust zijn team op scherp had gezet. Er kwam een herboren team uit de kleedkamer. Nadat Nouri eerst nog een kans had gemist bracht hij in de 48e minuut via een verdediger de ‘brigade van Kats’ op gelijke hoogte, 1-1. Na deze gelijkmaker had de verdediging van USV de handen vol aan de lange ballen die vanuit de defensie en het middenveld van OVC ’21 op de snelle en behendige vleugelspelers Herbrink en Nouri werden gespeeld. Doelman Martijn Scheper moest dan ook een aantal keren handelend optreden en dat deed hij met verve. In de slotminuut had Ron Meijerink de winnende treffer voor USV op zijn schoen maar via de onderkant van de lat kwam de bal weer terug in het veld. In de daarop volgende tegenaanval kreeg Wesley Mulder nog een enorme kans maar hielp die om zeep. Aan de 1-1 stand kwam in deze ‘Vechtdaltopper’ daarom geen verandering.

Zondag gaat USV op bezoek naar koploper Havelte. De wedstrijd op sportpark Meerkamp in Havelte begint om 14.00 uur en staat onder leiding van arbiter G. Bourakba.

Foto's 5
‘Vechtdaltopper’ USV-OVC ’21 eindigt onbeslist
‘Vechtdaltopper’ USV-OVC ’21 eindigt onbeslist
‘Vechtdaltopper’ USV-OVC ’21 eindigt onbeslist
‘Vechtdaltopper’ USV-OVC ’21 eindigt onbeslist
Artikel delen: