Unicef Lemelerveld 35 jaar - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Unicef Lemelerveld 35 jaar

Vijf en dertig jarige Unicef afdeling Lemelerveld. Najaar 2016 is het vijf en dertig jaar geleden dat in Lemelerveld de eerste activiteiten werden ontplooid ten bate van Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties.

In het najaar van 1981 werd in Lemelerveld op heel bescheiden schaal gestart met de verkoop van kaarten, kaarsen en aanverwante artikelen voor Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties.

35 jaar later kunnen we concluderen dat we bescheiden wel kunnen schrappen want die eerste aanzet heeft geresulteerd dat in 35 jaar Lemelerveld bijna € 300.000,00 bij elkaar heeft gebracht voor Unicef.
Bij de plaatselijke Rabobank begon Diny Laarman met Mevr. Schilt de eerste 3 jaar samen met de afdeling Heino en daarna zelfstandig. Het vrijwilligersteam werd uitgebreid met Diny Brok die het na 22 jaar aan haar dochter Diana heeft overgedragen. Meerdere vrijwilligers hebben kortere of langere tijd deel uitgemaakt van de afdeling zoals Mevr. Beunders, Tonnie in de Wal, Mevr. Vredenburg-Betten, Ria Veltmaat en niet te vergeten Riek Velthuis tot op hoge leeftijd. Diny Visscher uit Lemele was de vaste kracht vanuit Lemele. Ook zij heeft zich 20 jaar ingezet.

Bij de Rabobank en bibliotheken en daarna in de supermarkt waren we altijd van harte welkom. Daarnaast was Unicef in Lemelerveld duidelijk in beeld tijdens de feestweek, bijeenkomsten van de Raad van kerken en de organisatie van sponsorlopen voor de schooljeugd. Het Unicef werk wordt ook door tal van plaatselijke ondernemers ondersteund of wel door praktische medewerking of sponsoring.

Tijden veranderen en zo ook het tijdperk van kaarten versturen tijdens met name de kerstperiode. Door digitale verzending liep ook de verkoop via Unicef af en om te voorkomen dat dit onderdeel geld ging kosten heeft Unicef besloten om de verkoop door Unicef zelf te stoppen (licentiepartners hebben dit voortgezet en via internet zijn nog de prachtigste kaarten en cadeaus te koop via Unicef). Wij hebben in Lemelerveld gezocht naar hoe wij toch kunnen blijven zorgen voor inkomsten voor Unicef. We hebben de jeugd mee laten denken doormiddel van flessenpost met ideeën. En daaruit is de kindertriatlon en iniministormbaan bij zwembad Heidepark ontstaan wat we nu voor het 2de jaar georganiseerd hebben.

35 Jaar Unicef Lemelerveld/Lemele is te danken aan de gastvrijheid van de Rabobank, de bibliotheken, de supermarkten de Kerken de medewerking v.d. scholen en de ondernemers uit Lemelerveld en sinds 2 jaar de vrijwilligers bij Natuurbad Heidepark en scouting. Ook de mensen van de plaatselijke pers, en fotograven die ons werk prachtig in beeld hebben gebracht en natuurlijk de inwoners van Lemelerveld/Lemele die ons altijd steunden door Unicef artikelen te kopen omdat ze het net als ons belangrijk vinden dat alle kinderen in de wereld de kans op een goed leven krijgen.
Geen jubileum feest, wel even stilstaan bij 12,5 jaar inzet van Diana Brok en natuurlijk de 35 jaar van Diny Laarman en het belang van Unicef doormiddel van onze tentoonstelling .
Stilstaan maar dan ook weer gewoon doorgaan, want het werk van Unicef is helaas nog steeds nodig dus gaan wij ; Trijntje Grootemarsink, Janske Grootemarsink, Diana Brok, Diny Laarman en Klazien Broeks gewoon door.

Foto's 4
Unicef Lemelerveld 35 jaar - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Unicef Lemelerveld 35 jaar - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Unicef Lemelerveld 35 jaar - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: