5 november Natuurwerkdag

DALFSEN – Op zaterdag 5 november is het zover: dan vindt voor de 16e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats, de grootste vrijwilligersdag in het groen. In Overijssel zijn maar liefst 55 locaties aangemeld. Eén van die locaties is de boswachterij in Staphorst; hier doet wethouder Jaspers Faijer om 10.00 uur de aftrap.

De grootste vrijwilligersdag in het groen voor jong én oud
Samen buiten aan de slag met zagen, snoeien of bijvoorbeeld opruimen? Dat kan op zaterdag 5 november aanstaande! Dan vindt voor de 16e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats. Op veel locaties zijn speciale activiteiten voor kinderen, zodat het hele gezin mee kan doen.

Om 10.00 uur: aftrap door wethouder Jaspers Faijer bij boswachterij in Staphorst
In Overijssel zijn maar liefst 55 locaties aangemeld waar vrijwilligers aan de slag kunnen tijdens de Natuurwerkdag. Eén daarvan is de mooie boswachterij in Staphorst. Hier is hulp nodig bij het herstel van het heideterrein. Om 10.00 uur doet Bart Jaspers Faijer, als wethouder o.a. verantwoordelijk voor landbouw & leefomgeving, de aftrap van de Natuurwerkdag in Staphorst. Hij gaat samen met de andere vrijwilligers aan de slag met het uitsteken van boompjes, zodat de heide kan herstellen.
Locatie & tijd: van 10.00 – 15.00 uur boswachterij Staphorst, verzamelen om 10.00 uur bij Punthorst Zwarte Dennen (parkeerplaats aan de Noordzijde.)

Waardevol Overijssel
Overijssel is prachtig, met waardevolle natuur en afwisselend landschap. Prachtig, maar kwetsbaar. Wil jij dat de volgende generaties ook nog kunnen genieten van het waardevolle landschap? Lever dan jouw bijdrage, bijvoorbeeld tijdens de Natuurwerkdag 2016. Landschap Overijssel beschermt natuur & landschap al ruim tachtig jaar. Dit doen wij samen met 10.000 donateurs en 7.500 vrijwilligers. Meer informatie: www.landschapoverijssel.nl

Artikel delen: