Koploper Havelte lijdt nederlaag tegen USV - Foto: eigen geleverde foto

Koploper Havelte lijdt nederlaag tegen USV

NIEUWLEUSEN -– De blijdschap was groot toen Havelte vorige week de eerste periodetitel binnenhaalde. Havelte-coach Henk van Klinken was na afloop van de wedstrijd op sportpark Meerkamp tegen USV minder goed te spreken over de prestatie van zijn team.

‘Havelte was vandaag in dromenland en de zege van USV was echt verdiend’.  Vanwege het ontbreken van Martijn Verburg moest Theo van ‘t Zand zijn laatste lijn noodgedwongen aanpassen en dat gaf met name in de eerste helft de nodige kopzorgen. Ondanks de gewijzigde samenstelling hadden de blauwwitten al na zes minuten op voorsprong kunnen komen. Een afgemeten voorzet van Rick Timmerman werd door Ron Meijerink prima ingekopt maar doelman Geurts redde katachtig.

Vier minuten later kreeg Hendri Hilberts voor de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen maar zijn strafschop werd door keeper Martijn Scheper uitstekend gepareerd. In de 29e minuut kwam USV alsnog aan de leiding toen Sander Schaeffer een toegekende penalty wel zonder schroom wist te verzilveren, 0-1. Vlak voor rust kwamen de Haveltenaren op gelijke hoogte toen arbiter Wenting vanwege hands wederom een strafschop aan hen toekende. Jorick van der Galiën kende dit keer geen genade voor Scheper, 1-1.

USV kwam na de thee uitstekend uit de kleedkamer en drukte Havelte terug in de verdediging. Dat had in de 59e minuut ook succes toen de prima spelende Leon Kooiker vanaf de rechterflank Meijerink in stelling bracht. Die wist wel raad met het goede voorwerk van Kooiker en gaf Geurts geen schijn van kans, 1-2. Het wachten was hierna eigenlijk op de derde USV-treffer maar door een fout in de Nieuwleuser defensie bracht van der Galiën in de 68e minuut de stand weer in evenwicht, 2-2.
Havelte leek hier moed uit te putten maar een kleine tien minuten later rondde Rick Timmerman een splijtende pass van Thijmen Stegeman uitstekend af, 2-3.
Ondanks een ogenschijnlijk offensief van de thuisploeg wist USV in de slotfase de verdiende overwinning over de streep te trekken.

Zondag staat de wedstrijd Pesse-USV op het programma. De aftrap op sportpark De Marke is om 14.00 uur.