ZP Dalfsen in gesprek over ‘zinderen’ - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

ZP Dalfsen in gesprek over ‘zinderen’

DALFSEN – “Als je niet genoeg waanzin in je hebt, ga dan en herstel jezelf.” Met de woorden van dichter Rumi uit de 13e eeuw startte Patrick Roozemond het gesprek over ‘zinderen’ in het Gruthuuske. Hij is één van de eigenaren van het bureau Zinderende Organisaties te Zwolle en werd door de Zelfstandig Professionals Dalfsen (ZP Dalfsen) uitgenodigd voor de bijeenkomst op 29 november.

 

Hij ging o.a. in op de vragen: Hoe kom je in deze drukke, snel veranderende tijden tot zindering? Hoe kom je dieper in de werking van jezelf en hoe ga je ‘out of the comfortzone’ in relaties en acties?

“Ondernemerschap is een prachtige kans om jezelf te uiten ten dienste van je klanten. Maar het is ook een weg vol hobbels en gaten waarin wij onszelf regelmatig zullen tegenkomen”, zegt hij, “Wat is de uitdaging waar jij mee zit?” En na onderling overleg werd, aan de hand van de genoemde voorbeelden, uitleg gegeven aan: ‘Start met je hart’. “De methodiek van Start vanuit je Hart draait om de combinatie van je eigenheid en je verleidingskunst. Het gaat allereerst om jouw eigen aard. Jouw unieke talent en je missie, met alles wat daarbij hoort,” vertelt hij zijn toehoorders,

 

“Stap 1: Waar word ik blij van? Wat is je verlangen of wens?, 2: Talent: waar ben ik goed in? Wat heb ik te bieden en is dit te benoemen en uit te diepen?, en stap 3: Wat heb ik nodig en waar heb ik behoefte aan?” En met het tekenen van een lemniscaat liet hij zien hoe uiterlijkheden altijd relateren aan de innerlijke kant: “Het is juist je gedrevenheid, enthousiasme en liefde voor je missie die jou voor klanten nu juist interessant maakt. Dit in tegenstelling tot veel andere mensen op de markt die hun ambacht zonder roepingsgevoel uitoefenen.

 

Ze zijn er goed in en doen hun ding, maar er zit geen toewijding in. De grote kunst is om zelf te zien dat je nu al iets prachtigs hebt, iets dat nu al waarde heeft voor jouw klanten”, moedigt Patrick zijn publiek aan, “Maar pas op voor je innerlijke saboteur. Deze stem is voor veel zelfstandige professionals een killer waardoor ze nooit tot een stroom van klanten komen. ‘Wat stel ik nu eigenlijk voor?’ ‘Ik kan me maar beter aanpassen.’ ‘Eerst moet ik het perfect kunnen, alles geleerd hebben, dan ga ik het doen.’ Dit zijn maar een paar voorbeelden. Iedereen heeft specifieke saboterende mechanismen die je lam kunnen leggen en het is belangrijk dat je hiermee om leert gaan!”

 

Volgens Roozemond zijn voornemens te realiseren als je aan het eind begint: “Door allereerst door inspiratie op te doen en mensen spreken die jouw idee supporten, die in je geloven. Die jou niet alleen pleasen maar ook regelmatig met je sparren. Dan volgt een ‘uitprobeerfase’, een moeilijke fase want je hebt nog niets om je aan vast te houden. Je zult je afvragen: ‘Waar ben ik aan begonnen?!’. Maar uit stagnatie komt creatie! Door te volharden volgt de ‘realisatiefase’. Dan zit er flow in en is er een nieuwe comfortzone gerealiseerd.”

 

ZP Dalfsen had ook de collega ondernemersnetwerken uit Dalfsen uitgenodigd voor deze avond. En onder het genot van een hapje en drankje kon men nader kennismaken met elkaar. Het bestuur van ZP Dalfsen liet nog weten in te steken op twee nieuwe initiatieven: twee kenniskringen waarvan een over het ondernemerschap zal gaan, verzorgt door Anton Erich van Thexton Armstrong en de ander over de inzet van Social Media waarvoor eveneens een zelfstandig professional wordt ingeschakeld.

 

Er bleek voor deze kenniskringen voldoende animo onder de leden om deze op te starten (zie ook: www.overijssel.nl/sterkondernemerschap). En er wordt gewerkt aan een Symposium over visie en lef, bedoeld voor alle ondernemerskringen, waarbij gezocht wordt naar succesvolle ondernemers en professionele sprekers met een goed verhaal. De leden van ZP Dalfsen werden verder nog gevraagd naar ideeën zodat tijdens de kerstborrel, op 16 december in Grand Café de Fabriek, de doelstellingen gepresenteerd kunnen worden voor 2017. “We hebben veel bereikt het afgelopen jaar en willen graag de vaart erin houden!”

 
www.zpdalfsen.nl, http://zinderende-organisaties.nl/
Meer informatie: file:///C:/Users/Gebruiker/Downloads/startvanuitjehart.pdf

Foto's 3
ZP Dalfsen in gesprek over ‘zinderen’ - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
ZP Dalfsen in gesprek over ‘zinderen’ - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: