Succes weekend judo - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Succes weekend judo

REGIO – Succes weekend voor Sportcentrum Emsland. Afgelopen zaterdag, 17 december, waren de sporters van Emsland Ommen op drie locaties actief. Er werd gejudood in Hoogeveen en Markelo. En in Vilnius, Litouwen was een selectie op een internationaal sambo toernooi.
Het jaarlijkse kersttoernooi in Hoogeveen was weer een druk bezochte wedstrijd en hier kwamen drie judoka’s de mat op. Sanne Stobbelaar (8) ging enthousiast de partijen in, maar kon helaas geen podiumplaats behalen. Tim Kremer (9) speelde zeer fanatiek en mocht uiteindelijk de vierde plaats in ontvangst nemen. Daan Schreurs (15) knokte zich na vier partijen naar de tweede plaats.
In Markelo was het halfjaarlijkse zwarte band examen en Martijn Visker mocht er examen doen voor zijn 1e dan.

 

Samen met valpartner en leraar ging hij voortvarend te werk en wist de jury te overtuigen dat hij het waard is om de zwarte band te dragen.
Zoals ieder jaar vertrok ook dit jaar weer een delegatie Nederlandse sporters naar het International Eigminas Sambo Tournament in Vilnius, Litouwen. Met een ploeg van acht deelnemers werd gestreden om de Nederlandse eer hoog te houden. En hoe! In een heel sterk deelnemersveld zetten onze jongens en meiden hun beste beentje voor. De jongens stonden met sterk sambo helaas met lege handen. Niek Lamberts (-62 kg), Iwan Lubbers (-68 kg), Roel Luijnenburg (-74 kg) en Lars Brinkhuis (-74 kg) kunnen wel terugkijken op een leerzaam toernooi.

Iwan en Lars komen uit Dalfsen
De dames daarentegen wisten een goede oogst voor Nederland binnen te halen. Ilse Schepers (-48 kg), Noelle Zandman (-56 kg) en Nina Zandman (+64 kg) mochten alle drie een bronzen medaille in ontvangst nemen. Lindy Zandman won het zilver in de klasse tot 48 kg. Tijdens de prijsuitreiking kreeg Lindy van de organisatie nog een aanmoedigingsprijs en bleek het Nederlandse team als kers op de taart de derde plaats in het landenklassement te hebben behaald! Overbodig om te zeggen dat iedereen supertrots is op deze toppers! Ook dank aan de coaches Ben en Bert en alle aanwezige supporters natuurlijk.

Foto's 3
Succes weekend judo - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Succes weekend judo - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: