Kolbe klaar voor toekomst

Kolbe klaar voor toekomst

Kolbe rijplaten, bouwhekken en transport uit Dalfsen is klaar voor de toekomst. Met de entree van schoonzoon Jos Niens en een nieuwe radiografisch bestuurbare vrachtwagen heeft Karl Kolbe alle ingrediënten om vol energie de komende jaren in te gaan. Bovendien vervoert het bedrijf nu ook vracht voor derden. “We zijn positief over de toekomst.”

Kolbe werkte jarenlang in het familiebedrijf van zijn ouders. De focus lag daarbij op het verhuren van tenten voor evene- menten. Nadat hij de onderneming van zijn ouders overge- nomen had, besloot Kolbe om in 2001 met de tentenverhuur te stoppen. Eind 2002 startte hij met zijn huidige bedrijf. Kolbe begon met het verhuren van stalen rijplaten, omdat hij merkte dat er in het westen van het land veel behoefte aan was. “Ik was benieuwd hoe dat in onze regio was en er bleek wel vraag naar.” Kolbe verhuurt de stalen rijplaten en vervoert deze door het hele land. Deze rijplaten worden vaak ingezet om bouw of evenementterreinen tijdelijk bereikbaar te maken voor zware voertuigen. Ook worden ze gebruikt bij wegwerkzaamheden of voor het aanleggen van bijvoorbeeld glasvezelkabels. “De bouwketen die ingezet worden bij het aanleggen van derge- lijke kabels wegen vaak een ton of 28. Daar zijn de locaties niet op voorbereid.”

Naast stalen rijplaten heeft Kolbe het assortiment de voorbije jaren uitgebreid. Het Dalfser bedrijf verhuurt ook bouw- en dranghekken. Die laatste categorie wordt vaak gebruikt bij evenementen en het is dan vaak een combinatie van staal en of kunststof rijplaten, bouwhekken en dranghekken

“Kom ik toch weer terug in de branche waar ik vandaan kom.” In de afgelopen jaren is het bedrijf enorm gegroeid. Om die reden is schoonzoon Jos Niens sinds begin dit jaar ook werkzaam bij Kolbe. Niens heeft de benodigde vakdiploma’s behaald, waardoor het bedrijf nu ook materialen van derden

mag vervoeren met de vrachtwagens. “Dat is heel handig”, stelt Kolbe. “Wanneer wij rijplaten afleveren bij een klant, kunnen we een vracht mee terugnemen die bijvoorbeeld bij ons in de regio moet worden afgeleverd.” We doen niet alleen retourvracht maar we rijden zowel met onze trekker/oplegger of met onze bakwagen met aanhanger met of zonder laad- kraan ook vanaf de klant door Nederland.

Radiografisch

Sinds eind oktober heeft Kolbe de beschikking over een nieuwe, tweede vrachtwagen. Deze is voorzien van de allernieuwste technologie. Bijzonder aan de wagen is dat ie ook radiogra- fisch bestuurbaar is. “Je kunt de vrachtwagen net zo besturen als een radiografisch bestuurbaar vliegtuig.” Dit brengt veel voordelen met zich mee voor het leggen en opruimen van stalen rijplaten. De vrachtwagen rijdt altijd achteruit het terrein op, waarna de platen met de laad- en loskraan op hun plek worden gelegd. De vrachtwagen wordt vanaf de kraan bestuurd. Dat brengt veel voordelen met zich mee. “Bovendien kun je veel sneller werken. Op een half uur laden en lossen scheelt het wel tien minuten. Dat is kostbare tijd.”

Dergelijke ontwikkelingen passen bij de in Dalfsen gevestigde onderneming. Kolbe: “Ik hecht waarde aan een goede kwali- teit van onze wagens. Ook zijn wij van de duidelijke afspraken en het op tijd verschijnen. Dat is belangrijk om te kunnen groeien.” Want Kolbe is optimistisch over de toekomst van zijn bedrijf. De economie zit in de lift en dat is volgens de onder- nemer te merken in de bouwsector. “Er zit weer groei in. We hebben grote investeringen gedaan om hierop in te springen. Er zijn voldoende mogelijkheden om aan het werk te kunnen, ik zie de toekomst heel positief in.”

Bekijk de website www.kolbe.nl voor een bedrijfsfilm die een indruk geeft van de werkzaamheden van:

KOLBE RIJPLATEN, BOUWHEKKEN EN TRANSPORT

De Singel 2 | 7722 RR Dalfsen | T 0529-433767 E info@kolbe.nl I www.kolbe.nl

 

Artikel delen: