Nieuwjaarsduik Dalfsen 2017

Nieuwjaarsduik Dalfsen 2017

DALFSEN – Op 1 januari 2017 werd in Dalfsen voor het derde jaar de nieuwjaarsduik gehouden onder de titel -ALS Dalfsen duikt-. Ondanks het gure, koude weer: meer deelnemers, meer toeschouwers en een hogere opbrengst 3120 euro.

Het Team Dalfsen organiseerde deze duik waarvan de opbrengst helemaal bedoeld is voor de strijd tegen de genadeloze ziekte ALS. Vorig jaar bijna lenteachtig zonnig weer. Nu een koude wind en het water was maar 5.1 graden. Rond de 90 deelnemers bleken echte bikkels, van heel jong tot respectabel oud. De video van Dalfsennet laat dit prachtig zien. Veel dorpsgenoten trotseerden de kou en hebben gezien hoe deze bikkels de Vecht indoken. Diverse teams deden dit jaar voor het eerst mee. De Tourclub Dalfsen was met maar liefst 5 leden aanwezig, dit dankzij de acties van Jan Ardesch.

 

Twee dames te paard wonnen de wisselbeker voor het meest origineel verklede team. Veel deelnemers hadden extra sponsorgeld meegenomen. Jan Pierik en Gerjan van Oene haalden in hun sigarendoos maar liefst 539 euro bij elkaar in de carbidtent en zorgden er ook voor dat 30 vrienden zagen hoe zij echt de Vecht indoken. Jan Ardesch was ook buitengewoon actief met het bij elkaar van sponsorgeld, hij haalde maar liefst 621 euro bij elkaar.
De reddingsbrigade zorgde opnieuw voor de veiligheid. Het EHBO-team was ook dit jaar standby maar kreeg gelukkig niets te doen. Op de site -teamdalfsen.nl- komen nog meer foto’s te staan en daar staan ook de winkels en bedrijven die deze duik gesponsord hebben. Het Team Dalfsen gaat op 8 juni 2017 met acht personen de Mont Ventoux beklimmen, al het sponsorgeld is voor de stichting ALS.(foto Johan Bokma)

Artikel delen: