Man met hoofddeksel:  Johan Koerhuis - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Man met hoofddeksel: Johan Koerhuis

DALFSEN – Man met hoofddeksel – 2017 week 4: Johan Koerhuis. Johan is geboren in de buurtschap Emmen op nummer C45. De wegen in Dalfsen hadden toen vaak nog geen namen. Nu hangt aan deze weg het bord “Klapvoortweg”. Toen Johan 8 jaren telde, is het gezin Koerhuis naar het centrum van Hoonhorst verhuisd.

Eind jaren vijftig telde het dorp Hoonhorst maar liefst 5 kruidenierswinkels; momenteel is dit aantal nihil. Op 23-jarige leeftijd (na zijn trouwen) is hij naar Dalfsen verhuisd.

Johan heeft 2 petten meegenomen naar de fotosessie; deze zwarte pet staat hem lekker stoer.

Beroep

Hij heeft gewerkt als hoofd technische dienst bij De Fenix in Zwolle. De Fenix was een zeepfabriek, gevestigd aan de Lijnbaan te Zwolle. Het bedrijf vervaardigde vloeibare was- en reinigingsmiddelen. Bekende merken waren: het bleekmiddel Azon en de afwasmiddelen Abro en Dubro. In 1997 werd de fabriek, die toen 70 werknemers telde, gesloten.

Johan is al heel wat jaren met pensioen; dit bevalt hem prima, omdat hij zich nog geen dag heeft verveeld.

Hobby’s

Johan heeft 10 jaar in het 1e elftal van voetbalvereniging Hoonhorst gespeeld. Daar is hij nog steeds best trots op. Zijn huidige sport is tennissen; dit doet hij al meer dan 35 jaar bij de D.L.T.C. op sportpark Gerner. Verder kijkt hij veel naar sport op televisie; favoriet zijn Formule 1, tennis en voetbal.

De mooiste plekken van Dalfsen vindt hij: landgoed Mataram (Johan heeft in die buurt jarenlang gewoond) en het Sterrebos. In dit Sterrebos kruisen de horizontale en diagonale paden van het bos elkaar in het midden. Deze overzichtelijke lanenstructuur diende met name de belangen van de jacht.

Voor wandelaars en fietsers is de zuidkant van de Vecht met de diverse landgoederen voor hem het mooiste dat Dalfsen te bieden heeft.

Hij is dol op zoute haring met uitjes. Tot zijn favoriete eten behoren: alle stamppotten en erwtensoep.

Paul Scholten Dalfsen

Foto: psdfotografie

Artikel delen: