Nieuwe sociale vervoersservice: Haaloe Brengoe

NIEUWLEUSEN – Een nieuwe vervoersdienst voor én door eigen inwoners: Haaloe Brengoe. Bij deze vervoersservice helpen inwoners met eigen auto andere inwoners om zo lang mogelijk mobiel te blijven en deel te blijven nemen aan het sociale en maatschappelijke leven.

 

Na het dorp Dalfsen, waar vorige week ANWB AutoMaatje van start ging, is Nieuwleusen het eerste dorp in Overijssel dat een lokale vervoersdienst voor haar inwoners opzet. Haaloe Brengoe is bedoeld voor inwoners van Nieuwleusen met een hulpvraag op het gebied van vervoer. Het is een aanvulling op de bestaande vervoervoorzieningen voor mensen die niet zelf (meer) kunnen voorzien in hun vervoer of geen gebruik (meer) kunnen maken van het openbaar vervoer.

 

Haaloe Brengoe bemiddelt voor een rit naar dokter, fysiotherapeut of ziekenhuis, maar ook om boodschappen te doen, bezoek aan de kapper, te shoppen of een ritje te maken naar een kennis of een plek met dierbare herinneringen. Wie dit wil, kan zich aanmelden bij Nieuwleusen Synergie Vervoersdienst via tel. 06 – 58 88 93 38. Zij selecteren dan een chauffeur uit het bestand van vrijwilligers.

 

 Haaloe Brengoe gaat komende week van start. Woensdag is de opening.

 

Artikel delen: